SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: ''Kırım’da öyle de Rus otonomisi var, daha ne istiyorlar?''

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2011 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2011 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: ''Kırım’da öyle de Rus otonomisi var, daha ne istiyorlar?''
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 25.02.2011 (QHA) –Kırım’da Rus milli otonomisinin kurulmasını isteyen Rus Birliği’ne cevap veren Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Bugün Kırım’da zaten fiili Rus otonomisi var, daha ne istiyorlar?” dedi.
Kırımoğlu, QHA’ya yaptığı açıklamada, Rusya yanlısı örgütlerin muhtemel amacının Kırım’da çeşitli kışkırtıcı durumlar oluşturarak Kırım’da gerginliği yükseltmek olduğunu belirtti. “Bu konuya fazladan önem atfetmek gerekmediğini düşünüyorum. Kırım’ın Rus otonomisi olması gerektiğine dair konuşmalar Sergey Şuvaynikov’u tekrar etmekten başka bir şey değildir.” diyen Kırımoğlu mevcut otonominin tamamıyla Rus otonomisi olduğunu, eğer milli otonomi kurulması gündeme getirilecekse 1921’de kurulan otonomiden söz edilebileceğini kaydetti.
Kırımoğlu, bu tip açıklamaların Kırım’da gerginliği artırmak dışında hiçbir işe yaramayacağının altını çizdi. Kırımoğlu, “Ukrayna yönetimi hiçbir zaman Kırım’ı Rus milli otonomisi olarak ilan etmeye girişmez. Bunun için ne hukuki ne de manevi temel mevcut” dedi.
Ayder Acımambetov

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.