SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Kırım’dan Sorumlu Yetkili’nin ilgileneceği konuları anlattı

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Kırım’dan Sorumlu Yetkili’nin ilgileneceği konuları anlattı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Bakanlar Kurulu’na bağlı olarak oluşturulan Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Yetkili görevinin oluşturulması fikrinin nasıl doğduğunu ve Yetkili’nin nasıl görevleri üstlendiğini anlattı.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’e Bakanlar Kurulu’nda Aslan Ömer Kırımlı’nın atandığı Kırım’dan Sorumlu Yetkili görevinin kurulmasını kendisinin teklif ettiğini bildiren Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, krymr.org sitesine yaptığı açıklamada, “Kuzey Amerika, Brüksel ve diğer merkezlerde Kırım Tatar Milli Meclisi himayesi altında birkaç Kırım Tatar bürosunun kurulmasından söz edildi. Yatsenyuk’e Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığını yapan Aslan Kırımlı’nın Kuzey Amerika’daki büronun başkanlığını yapacağını söyledik. O zaman Başbakan bunun çok önemli olduğunu belirterek bu fikri olumlu karşıladı ve Bakanlar Kurulu’nun ona devlet tarafından ek yetki vermesi gerektiğini kaydetti” diye anlattı.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’dan Sorumlu Yetkili’nin Kırım’da olup bitenleri aydınlatma konularıyla, ayrıca uluslararası mahkemelere dava ve dilekçelerin hazırlanmasıyla ilgileneceğini belirtti.

Geçen hafta Ukrayna Bakanlar Kurulu Sekreterliği’ne bağlı olarak Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Yetkili görevi kuruldu. Ukrayna hükümetinin resmi sitesinde yayınlanan karara göre, 20 Ağustos tarihinde daha önce Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığını yapan Aslan Ömer Kırımlı söz konusu göreve atandı. Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığı görevine ise Nariman Ustayev getirildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.