SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: ''Kırım Tatarları, Kırım hükümeti önünde dilencilik yapmaz''

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2010 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2010 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: ''Kırım Tatarları, Kırım hükümeti önünde dilencilik yapmaz''
Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’ın yönetim organlarında yüksek mevkilere sahip Kırım Tatarlarının muhalefete geçebileceklerini bildirdi.
24 Mart’ta ATR Kırım Tatar Televizyonunda konuşan Kırımoğlu, Kırım hükümetinde değişikliklerin yapılmadan önce mevcut Kırım Özerk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Vasiliy Cartı ile bir araya geldiğini ve Kırım Tatarlarının yönetim organlarındaki görevlerine devam etmesi konusunu ele aldığını hatırlattı. Cartı’nın söz konusu talebe karşılık Kırım Tatarlarının girdiği Kırım Parlamentosu Kurultay-Ruh Meclis Gurubunun Parlamento Başkanı Anatoliy Gritsenko’yu görevden alınmasını desteklemesini istediğini belirten Kırımoğlu, “Fakat bizler, tamamen mevkisiz bırakılabileceğimize dair imalara rağmen bu süreçte (Gritsenko’nun görevinden alınması) yer almadık” dedi.
“Ne yazık ki, Kırım hükümetinin Kırım Tatar halkının sorunlarını çözmeye yönelik herhangi bir kararı dile getirdiklerini göremiyorum” diyen Kırımoğlu, Kırım Tatarlarının gelişmeleri takip edeceklerini, fakat asla hükümet önünde dilencilik yapmayacaklarını vurguladı.
Kırımoğlu: “Bizler, Kırım’daki hükümet organlarından da tamamen çekilebilir ve Ukrayna’nın en güçlü muhalefetini kurabiliriz, fakat ilgili kararı, en yakın zamanda yapılması beklenen Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmemizden sonra alacağız” dedi.
Kırımoğlu, bir kez daha hükümetin tutumu ne olursa olsun taleplerinin değişmeyeceğini kaydetti.
Yeni Kırım hükümetinde yapılan değişiklikler sonucu bazı Kırım Tatar yöneticiler görevden alınmıştı.
Ayder Acımambetov – Rıdvan Calilov
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.