SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Kırım Tatarlarının referandumu için gerekli şartlar yok

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2014 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2014 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Kırım Tatarlarının referandumu için gerekli şartlar yok

Kırım Tatarlarının Milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu www.krymr.com internet sitesine verdiği röportajda, Kırım Tatarlarının kendi Milli referandumu, gerekli şartlar ve sorunsuz düzenleme garantiler olunca yapacaklarını açıkladı.

29 Martta yapılan Kırım Tatar Milli Kurultayın ilk başta sadece referandumu konuşmak için düzenlenmesi planlandığını hatırlatan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu: “Maalesef, daha sonra halkımızın güvenlik garantileri ile ilgili daha önemli soruları ortaya çıktı” dedi.

Kırımoğlu: “O zaman Kurultay referandumla ilgili kesin kararı alamadı. Referandumun herkese açık olması ve uluslararası gözlemcilerin bulunmasını istiyoruz. Günümüzde Kırım’a onlar giremiyor, dolayısıyla biz bu şartları sağlayamıyoruz. Bu koşulları sağlamak için belli bir zaman beklemek lazım” dedi.

16 Martta Kırım’da yapılan referandumun yasa dışı olduğunu söyleyen Kırımoğlu: “Sahte olduğuna dair bilgiler elimizde var. Kırım Tatarları referanduma katılmadı. Vatandaşlarımızın neredeyse tamamı boykot yaptı. Kırım statüsü ile ilgili tüm değişiklikler, Kırım’ın köklü halkın fikri dikkate almadan yapıldığından dolayı uluslararası hukukuna göre yasal sayılamaz.

Bunun için biz kendi sözümüzü söylemeliyiz. Sözümüzün en inandırıcı şekli de referandum olacak. Uygun şartlar oluştuğunda ve engelsiz düzenleme garantiler olunca biz referandumu düzenleyeceğiz” diye belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.