SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Mogilyov, Kırım Tatar karşıtı tutumuna devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2012 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2012 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Mogilyov, Kırım Tatar karşıtı tutumuna devam ediyor
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, crimea.comments.ua sitesine yaptığı açıklamada Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov’un görevinde bulunduğu 1 yıllık süre içinde Kırım Tatarlarına karşı sergilediği tutumu değiştirmediğini söyledi.

Kırımoğlu, Anatoliy Mogilyov’un son zamanlarda Kırım Tatarları için iyi şeyler söylerken devlet organlarında çalışan Kırım Tatarlarını işten çıkarmaya devam ettiğini söyledi.

Kırımoğlu, Mogilyov’un Kırım Tatarlarına karşı sergilediği tutumunun bir yılda değişip değişmediğini şöyle yorumladı: “Değişiklik olmadı, onun Kırım Tatar karşıtı tutumu devam ediyor. Mogilyov Kırım Başbakanı olduktan sonra aramızda diyalog oldu, beraber Türkiye’ye gitmiştik. Bize iyi şeyler söylüyordu, Milliyetinden dolayı sürgüne uğrayanlara haklarının iade edilmesini öngören yasaya destek verdi. Fakat iktidar yapısında gerçekleştirdiği etnik temizlik devam ediyor. Bu yönde çalışmalara devam edeceğini biliyorum.” dedi.

Kırımoğlu, Kırım Tatarlarının Mogilyov’u defterden silmediğini belirterek “Bizde, adam kötü diye o adamı defterden silme gibi zihniyetimiz yok. Eğer insan durumu algılar ve doğru yönde hareket ederse, biz onunla işbirliği yaparız. Ama biz şu anda bunu görmüyoruz.” dedi.

Anatoliy Mogilyov, Kırım Emniyet Müdürü olduğu dönemde Kasım 2007’de Kırım Tatarlarının Aypetri Dağında bulunan iş yerlerine silahlı operasyon düzenlemişti. Bu operasyon sırasında polis, Kırım Tatarlarına karşı şiddet uygulamıştı, kendi işyerlerini koruyan onlarca Kırım Tatarı polis tarafından dövülmüş, bir Kırım Tatar işadamı kurşunla yaralanmıştı. Polis, ateşin polis silahından yapıldığını itiraf etmemişti. Mogilyov, polislerin bu kanlı operasyon sırasında kanunlara uygun olarak hareket ettiğini açıklamıştı.

Mogilyov, “Krımskaya Pravda” (Kırım Gerçeği) gazetesinin 24 Ocak 2008 tarih ve 13 (24356) No’lu sayısında “Kırım’da Kosova Senaryosuna Göre Çatışma Meydana Gelmek Üzere” başlıklı makalesini yayımlamıştı. Mogilyov, bu makalede Kırım Tatarlarını “Hitler'in Yardımcıları” olarak adlandırmıştı.

Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.