SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu’na oğluyla görüşmesine izin verilmiyor

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu’na oğluyla görüşmesine izin verilmiyor

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na oğlu Hayser ile görüşmesine izin verilmiyor.

Segodnya gazetesine demeç veren Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Sorgu yargıcı bana tutuklunun akrabaları ile görüşmesine ilişkin talebine ret cevabı gönderdi. Bu olay avukatı gerçekten şaşırttı, çünkü diğer tutukların bu gibi problemleri olmamıştı. Sorgu organlarının, hiçbir esasa dayanmadan bu suçu kasten adam öldürmek olarak sınıflandırması da çok ilginç. Ancak ben, bir politikacı olarak buna hiç şaşırmıyorum” dedi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “düşmanların sevindiği” bu durumu çok zor geçirmekte olduğunu belirtti. Kırımoğlu, kendisinin de yıllarca hapiste yattığını ve Hayser’in durumunun ne kadar zor olduğunu anladığını kaydetti.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Tabii ki eşlerimizin, benim ve oğlumun eşi, bu durumu daha zor kabul edebiliyor. Gençliğimin büyük bir bölümü, şimdiye göre daha kötü koşulları olan hapishane ve kamplarda geçti. Bu nedenle eğer oğlumun sağlığı yerinde olsaydı, ben onun için daha az endişelenirdim. Olayın kurbanı kötü bir adam değil, oğlum ile kardeş gibi münasebeti olan, yıllardır aile dostu olması daha çok içimi karartıyor. Ailemizin mensubu gibiydi, evden gittiğimizde tüm anahtarları ona bırakıyorduk. Kırım Tatar Milli Meclisi ile gergin ilişkiler dikkate alınırsa böyle pisliğe psikolojik olarak hazırdım, ama sırtıma böyle vuruşu tabii ki beklemiyordum” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun oğlu Hayser Cemiloğlu, 27 Mayıs günü yakın aile dostu Fevzi Edemov'u sehven ateşli silahla öldürmüştü. Fevzi Edemov aynı zamanda Bahçesaray Bölge Meclisi Başkanı Ahtem Çiygöz’ün uzaktan akrabası. 28 Mayıs tarihinde mahkeme, Cemiloğlu’nu 2 ay süreyle tutukevine kapatılmıştı. Hayser Cemiloğlu psikiyatrik muayene için bir aylığına 1 No’lu Kırım Psikiyatri Hastanesi’ne sevk edilmişti. Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, oğlu Hayser Cemiloğlu Türkiye’de psikiyatri kliniğinde tedavi gördüğünü bildirmişti. Temmuz ayında Akmescit’in Kiev Bölge Mahkemesi tutuklama süresini 25 Eylül tarihine kadar uzatmıştı.

5 Haziran tarihinde Hayser Cemiloğlu psikiyatri muayene için Akmesci’te 1 Numaralı Kırım psikiyatri kliniğine sevk edilmişti. Akmescit tıp uzmanları herhangi teşhis koyamadı ve bu yüzden Ağustos ayında Hayser Cemiloğlu tekrar muayene yapılması için trenle Kiev’e sevk edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.