SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu’ndan Birlik Günü mesajı

Bugün, 22 Ocak’ta Ukrayna Birlik Günü kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu’ndan Birlik Günü mesajı

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna’da bugün, 22 Ocak tarihinde kutlanan Birlik Günü ve günümüzdeki Ukrayna'nın atası olarak kabul edilen Haziran 1917’de kurulan ve 25 Ocak 1918 tarihinde istiklaline kavuşan Ukrayna Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan etmesinin 100. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Kırımoğlu, yayınladığı mesajda, “Ukrayna Birlik Günü ve Ukrayna Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının ilanının 100. yıl  dönümünü kutluyorum! Bir zamanlar olduğu gibi bugün de bir sınavdan geçiyoruz. Birlik ve bilgelik (yeniden) büyük bir devlet kurmamıza yardımcı olacak. Her birimizin eylemleriyle sadece kendi hayatını değil ülkenin tarihini de yazdığını unutmayalım” ifadelerine yer verdi.

 Bugün, 22 Ocak’ta Ukrayna Birlik Günü kutlanıyor.

Ukrayna Birlik Günü (Den Sobornosti), 1918’de kurulan Ukrayna Halk Cumhuriyeti (UNR) ile Avusturya - Macaristan İmparatorluğu’na bağlı topraklarda kurulan Batı Ukrayna Halk Cumhuriyeti (ZUNR) arasında aynı yılın aralık ayında Fastov şehrinde imzalanan ve “Zluka” (birleşme) olarak adlandırılan birlik anlaşmasının 22 Ocak 1919’da Kiev Sofiyevskaya meydanında beyan edilmesi anısına kutlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.