SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2011 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2011 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 02.02.2011 (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Nobel Barış Ödülüne adayı gösterildi. KTMM 1. Başkan Yardımcısı, Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov’un verdiği bilgiye göre Ukrayna, Polonya, Macaristan, Romanya, Rusya, Türkiye ve ABD’den 17 profesör ve Ukrayna, Kanada ve Avrupa Birliği Parlamentosundan 3 milletvekili Kırımoğlu’na Nobel Barış Ödülü verilmesi için başvuru yaptı.
Çubarov, başvurunun Almanya’daki Tehdit Altındaki Halklar Örgütünün (Gesellschaft für bedrohte Völker) girişimiyle yapıldığını kaydetti. Çubarov, 2 yıl önce 1. Kırım Tatar Kongeresinin (DKTK) bu girişiminde bulunduğunu, ancak Nobel kurallarına göre DKTK direk olarak başvuru yapamadığı için bu başvurunun gerçekleşemediğini kaydetti.
Kırımoğlu, Nobel adayı olmasını kendi özel başarısı olarak değil, Kırım Tatarlarının kendi sorunlarını şiddete başvurmadan çözme girişiminin bir başarısı olarak değerlendirdiğini kaydetti. Kırımoğlu, “Ben bu olayı Kırım Tatarlarının sadık kaldığı şiddete başvurmama prensibine yapılan manevi destek olarak değerlendiriyorum. Umarım bu, Kırım’da sürgünden dönenlere toprak verilmesi konusunda orataya çıkan duruma ve Karadeniz bölgesinde problemlerin şiddete başvurmadan çözümüne dikkat çekilmesine sağlar”dedi.
Nobel ödülleri için başvurular 1 Şubata kadar kabul ediliyor.
Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.