SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: 'Referandumun tarihi henüz belli değil'

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: 'Referandumun tarihi henüz belli değil'

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna parlamentosunun milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Washington’da Ukrinform haber ajansına verdiği mülakatta Kırım Tatar milli otonomi konusunda yapılacak referandum tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu: “Bizim referandumun, Rusların Kırım’da yaptığı referanduma benzemesini istemiyoruz. Bizim referandum dürüst ve kamuya açık şekilde, Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere farklı uluslararası gözlemcilerin katılımı ile düzenlenecek. Kırım’a birçok kişinin giremediği mevcut durumda bu koşulları sağlamak imkânsız. Bunun için referandum tarihini daha belirlemedik” dedi.

Kırımoğlu, 16 Mart 2014 tarihinde Kırım’da Rusya’ya bağlanması ile ilgili yapılan referandumun geçersiz olduğunu söyleyerek, kendi kaderini tayin hakkına göçmenlerin değil, köklü halkın sahip olduğunu belirtti.

“HİZB-UT TAHRİR KENDİ BAŞINA BİR ŞEY YAPAMAZ”

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu: “Hizbut Tahrir ve başka radikal örgütler kendi başına Kırım’da ciddi bir şey yapamaz. Geniş ölçekli milli hareketler sadece Kırım Tatar Milli Meclisinin karar alması halinde mümkün olur” dedi.

Kırımoğlu: “Hizbut Tahrir ve başka radikal örgüt üyelerin sayısı az ve önemsiz. Onlardan ciddi bir şey beklenemez. Onlar da biliyor ki Kırım Tatar Milli Meclisinin kararı olmadan Kırım çapında ciddi hareketler olamaz. Fakat küçük çapta olaylar gerçekleşebilir. Ama geniş ölçekli milli hareketler sadece Kırım Tatar halkının seçtiği Meclis tarafından karar alınırsa mümkün olabilir.” dedi.

Kırım Tatarların Milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’ı Rusya ile kıyaslayarak, Rusya’da radikal Müslümanların sayısının ve Müslümanlar arasında radikalleşme seviyesinin daha yüksek olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.