SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, saldırıların ardında hükümetin olduğunu iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2012 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2012 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, saldırıların ardında hükümetin olduğunu iddia etti
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Akmescit’te 1 Aralık günü meydana gelen Kırım Tatar karşıtı 2 saldırı olayında Kırım Hükümetinin izinin görüldüğünü söyledi.

Çoğunluğunu Kozak olarak adlandırılan paramiliter teşkilatlara mensup yaklaşık 100 gençten oluşan bir grup, 1 Aralık günü gece ortasında Akmescit'in Moskova yolu çıkışında bulunan Molodyojnoye mahallesinde Kırım Tatarlarının hak iddia ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın etmişti. Aynı gece Büyük Cuma Camisi inşa edileceği alanda bulunan bekçi kulübesine Molotov kokteylli saldırı düzenlenmişti.

Rus Birliği Başkanı Sergey Aksyonov, Molodyojnoye'deki gece saldırısını açık olarak üstlenmişti.

Kırımoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada “Tam olarak söyleyemem, hükümetin camiye saldırısı ilgisi olmayabilir, ama ikinci olayda onun hayvanca suratı görülüyor. Çünkü üniformalı kozaklardan önce oraya polis gelerek insan olup olmadığını araştırdı. Sonra ise, gece saatlerinde oraya kendisini kozak olarak adlandıran insanlar geldi. Üstelik onlar orada her şeyi darmadağın ettikten sonra oraya Kırım Tatarlarının kozaklardan intikam almasını önlemek için polis gelip kordon kurdu.” dedi.

Kırımoğlu, emniyet güçlerinin kayıtsız kalmasının, olayın iktidardan onay alınarak gerçekleştirildiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Kırımoğlu, “Bunlar (olaylar) kime gerekiyor? Bunlar iktidara niçin gerekli? Marjinallerden birisinin yerel şura üyesi adayı olduğu ve Rusya yanlısı şovenist seçmenler arasında kahraman olmak istediği söyleniyor. Emniyet güçlerinin gelecekteki tavrı veya kayıtsızlığı iyi bir gösterge olacak. Bu olaylar, kriminal suç olarak nitelendirilir, demek ki bunlar iktidarın onayı ile gerçekleştirildi. Aksyonov’un bu olayları basın vasıtasıyla üstlenmesi, bu olayların iktidardan onay alınarak yapıldığının göstergesidir.” dedi.

Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.