SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: “Savçenko, cesaretin örneği”

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko’nun gösterdiği sebat ile Rus saldırısına direniş gösterilmesi çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: “Savçenko, cesaretin örneği”

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’ya yasadışı kaçırılarak hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko’nun Ukrayna’ya dönmesi ile ilgili açıklamada bulundu.
 
Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Nadejda Savçenko, gençlerimiz için cesaret örneği, halkımız bir sadakat örneği oldu, gerçek bir sembol oldu. Açlık grevinin ne kadar korkunç olduğunu biliyorum. Nadejda her şeye dayanabildi ve gösterdiği sebat ile çektiği acılar aracılığıyla ülkemizin uğradığı saldırıya direniş gösterilmesi çağrısında bulundu” diye kaydetti.
 
Kırımoğlu, bugün dünyanın farklı ülkelerinde ikamet eden Ukrainlere, Savçenko’nun serbest bırakılmasına yardımcı olan herkese teşekkür ettiğini ve tüm Ukraynalı rehinlerin serbest bırakılması için mücadele etmeye kararlı olduğunu belirtti.
 
Daha önce Rusya’ya yasadışı kaçırılarak 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko’nun bugün, 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya döndüğü bildirildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savçenko için af imzaladığı açıklandı. Nadejda Savçenko’nun Ukrayna’da tutuklanan iki Rus Askeri İstihbaratı (GRU) görevlisi Evgeniy Yerofeyev ve Aleksandr Aleksandrov’a karşı takas edildiği tahmin ediliyor. Bu Rus askerlerinin, bugün, 25 Mayıs tarihinde Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrine götürüldüğü belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.