SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: ''Seçimleri kaybettik''

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2012 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2012 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: ''Seçimleri kaybettik''
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 28 Ekimde yapılan Ukrayna Parlamentosu seçimlerine ilişkin olarak QHA’ya verdiği demeçte muhalefetin bu seçimleri kaybettiğini söyledi.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonunun açıkladığı ön sonuçlarına göre Kırım Tatar Milli Meclisinin seçimlere birlikte katıldığı Atavatan (Batkivşçına) Partisi, yüzde 25.25 oyla ikinci sırada bulunuyor. Bu oran, parlamentoya giren muhalif güçlerin birleşmesi durumunda bile koalisyon kurmaları için yetmiyor.

Kırımoğlu, seçimlerden sonra Ukrayna’nın siyasi hayatının değişmeyeceğini belirtirken seçimlerdeki başarısızlığı düşük katılıma bağladı. Oy kullanması gerektiği sandığın bulunduğu Kiev’e giderken uçağı rötar yaptığı için oy kullanamayan Kırımoğlu, “Maalesef katılım çok düşük oldu. Oy vermeyen bazı vatandaşların sebepleri vardı, ikamet ettiği yerde yaşamamaları gibi. Ama istediği durumunda oylamaya katılabilirlerdi. Belki de insanların istek sergilemesi gerekirdi, çünkü Kırım Tatar halkı için başta olmak üzere önemli sorunlar çözülüyordu bu seçimlerde. Katılımın daha yüksek olmasını isterdik.” dedi.

Kırımoğlu, kendisinin oy kullanamamasıyla ilgili olarak “Ben özellikle Kiev’e erken gitmeye çalıştım, ama maalesef benim uçağım 2 saat rötar yaptı. Bunun için ben oy kullanmakta geç kaldım.” dedi.

Kırımoğlu, muhalefetin uyumsuzluk yüzünden parlamentoda yaklaşık 20 koltuk kaybettiğini söyledi. Kırımoğlu, “Uyumsuzluktan dolayı tek koltuklu bölgelerde 20’ye yakın koltuk kaybettik. Aday konusunda yapılan tartışmalar yüzünden oylar farklı şekilde dağıldı.” dedi.

Kırımoğlu, Birleşik Muhalefet'i temsil eden Atavatan Partisinin seçim listesinin 12. sırasından yeninden parlamentoya girmeye hak kazandı.

Evelina İlyasova, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.