SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Temsilcilerimizi Kırım yönetimine teklif etmek gerekmiyordu

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Temsilcilerimizi Kırım yönetimine teklif etmek gerekmiyordu

Ukrayna Parlamentosu milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi önceki Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin Kırım yönetimine 2 Kırım Tatar temsilciyi aday olarak gösterme kararını desteklemediğini söyledi.

Resmi ziyaret için Washıngton’da bulunan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrinform haber ajansına verdiği demeçte, “Bu görüşü desteklemiyorum, en azından şimdiki dönemde. Onlar böyle bir açıklamada bulundu, onları anlamak gerekiyor. Çünkü bu 300 bin kişinin sorunudur ve onların çözülmesi gerekiyor. Belirli bir süre için içimizden kimselerin, birisini Kırım Başbakan Yardımcısı görevine, diğerini Kırım Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı görevine teklif edildiğine ilişkin açıklama yapıldı. Ama bununla birlikte onlar, Kırım’ın mevcut statüsünü tanımadıklarını açıkladı, yani işgal edilen alan olarak kalıyor. Kişisel olarak ben, bunun yapılması gerekmediğini düşünüyorum, ancak bu insanların karşılaştığı zorlukları da anlıyorum” diye kaydetti.

Kırımoğlu, “Bir şeyin yüzde yüz doğru ya da yanlış olduğunu söylemek zor. Ben Kiev’de yaşadığım ve maaşımı aldığım için kolayca konuşabilirim, ama Kırım’daki yurttaşlarımın durumu ne olacak? Onlar işgal rejiminde yaşıyor ve herhangi koruyucu önlemler alınmazsa durumlarının ne olacağı belli değil. Bundan dolayı onları çok ayıplayamam” diye ekledi.

Kırım Tatar Milli Meclisi, Lenur İslamov ve Zaur Smirnov olmak üzere 2 kişi Kırım hükümetinde Kırım Tatar halkını temsil etmesi kararını kabul etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.