SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve Cartı, Kırım Tatarlarının sorunlarını çözmek için diyaloga hazır

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2011 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2011 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve Cartı, Kırım Tatarlarının sorunlarını çözmek için diyaloga hazır
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 04.02.2011 (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Başbakanı Vasiliy Cartı, 3 Şubatta yaptıkları görüşmede Kırım Tatar halkının yaşadığı sorunları çözmek için diyaloga hazır olduklarını kaydettiler.
Kırım Tatar Milli Meclisinin verdiği bilgiye göre görüşmede Kırım Tatar halkının iskân edilmesi, sürgünden dönen vatandaşlara özel ev inşaatı için toprak ayrılması yoluyla toprak zaptı eylemine son vermek için kurulan komisyonun çalışmaları gibi konular ele alındı.
Mustafa A.Kırımoğlu ve Vasiliy Cartı, biriken sorunları açık olarak görüşmenin ve bu sorunların Kırım’ın refahı için çözümü konusunda ortak çözüm yollarının aranmasından yana olduklarını belirttiler.
Kırımoğlu ve Cartı, insanlara toprak, eğitim, ekonomi ve diğer alanlarda kendi haklarını kullanmaları için gerçek koşulların oluşturulması amacıyla Kırım iktidarının ve tüm yetkili siyasetçilerinin birleşmesinin önemini vurguladılar.
Kırımoğlu ve Cartı, görüşmede ele alınan tüm konularda ulaştıkları karşılıklı anlayıştan memnuniyet duyduklarını belirterek Kırım ve Kırım halkının menfaati için çözülmesi gereken konularda diyalogun devam etmesi gerektiğini kaydettiler.
Görüşmeye, Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan yardımcısı Refat Çubarov, Kırım Başbakan Yardımcısı Aziz Abdullayev ve Bahçesaray Valisi İlmi Ümerov katıldı.
Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.