SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu ve Mogilyov, diyalogun devam etmesi için anlaştılar

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2011 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2011 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu ve Mogilyov, diyalogun devam etmesi için anlaştılar
AKMESCİT/SİMFEROPİL (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’ın yeni Başbakanı Anatoliy Mogilyov ile görüştü.
Kırım Tatar Milli Meclisinin verdiği bilgiye göre 9 Kasımda yapılan görüşmeye Kırım Tatar Milli Meclisi 1. Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, Ukrayna Parlamentosunun Kırım Özerk Cumhuriyeti’nden sorumlu geçici komisyon başkanı Boris Deyç de katıldı. Görüşmede, Kırım Hükümeti ve Ukrayna milletvekillerinin koordinasyonunu gerektiren acil sorunlar ele alındı.
Kırımoğlu, Kırım Tatar halkının haklarının hukuki düzeyde iadesi ve tarihte milliyetinden dolayı sürgün edilen halkların mensuplarının geri dönüşü ve yerleşimi için 2012 Ukrayna Devlet Bütçesinden para ayrılması gibi konulara dikkati çekti. Kırımoğlu, Mogilyov ve Deyç’e etnik ilişkiler ve Kırım’da yaşayan insanlara adaletli toprak dağıtımı başta olmak üzere Kırım Tatarlarının güncel sorunlarıyla ilgili KTMM’nin tutumunu anlattı.
Anatoliy Mogilyov, Kırım’da biriken bütün sorunların ideal çözümü açısından Kırım Hükümeti ile yarımadanın tüm siyasi ve sivil toplum çevreleri arasında devamlı dyalogun önemine vurgu yaptı.
Boris Deyç, başkanı olduğu Ukrayna Parlamentosunun geçici komsyonunun Kırım’ın gelişimine yönelik yasa hazırlığı ile ilgli planları hakkında bilgi verdi.
Toplantının sonunda taraflar, Kırım’ın istikrarlı gelişimi ile yarımadada sosyal uyumu sağlamak amacıyla diyaloga (Kırım Hükümeti ile Kırım Tatarları arasındaki diyalog) devam etme konusunda anlaştılar.
Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.