SON DAKİKA
Hava Durumu

Kızıltaş köyünde tutuklananların kimliği belli oldu

İşgalcilerin Kırım Tatarlarının evlerinde gerçekleştirdiği aramaların gerekçesi ve iki Kırım Tatarının tutuklanma sebebi hakkında henüz bir bilgi yok.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kızıltaş köyünde tutuklananların kimliği belli oldu

Bugün sabah 18 Nisan tarihinde Yalta Bölgesi Kızıltaş (Krasnokamenka) köyünde işgalci idarenin Rus kolluk kuvvetleri tarafından iki Kırım Tatarı, Refat Alimov ve Arsen Ceparov'un evinde arama yapıldı.

İlgili açıklama Gazetecilik Araştırmaları Merkezine atıfta bulunarak Kırım Tatar halkının Milli Lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun resmi facebook sayfasında yer aldı. Açıklamada, "Köy sakinlerinin Gazetecilik Araştırmaları Merkezine verdikleri bilgiye göre sabah saatlerinde araçlarla gelen OMON (Rus polisinin özel timi) kolluk kuvvetleri köyün iki evinde arama yaptı. ‘23-24 yaşlarında iki genç; Refat Alimov ve Arsen Ceparov iki saatlik aramanın ardından tutuklandı." diye kaydedildi.

İşgalcilerin Kırım Tatarlarının evlerinde gerçekleştirdiği aramaların gerekçesi ve iki Kırım Tatarının tutuklanma sebebi hakkında henüz bir bilgi yok.

Sabah saatlerinde Rus işgali altındaki Kırım'ın Yalta bölgesinde bulunan Kızıltaş (Krasnokamenka) köyünde düzenlenen aramalar sonrası iki kişinin tutuklandığı haberi gelmişti. Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komitesi Başkanı Zair Smedlâyev facebook sayfasında yaşananları, ''Yine aramalar ve tutuklamalar. Kızıltaş (Krasnokamenka) köyünde düzenlenen aramalar sonrası iki Kırım Tatarı daha tutuklandı'' diye belirtmiş, aynı bilgi avukat Emil Kurbedinov tarafından da, "Kızıltaş (Krasnokamenka) köyünde aramalar. Aynı yerde daha önce İnver Bekirov tutuklanmıştı. Alınan bilgiye göre toplam iki kişi tutuklandı'' şeklinde teyit edilmişti. 

Uluslararası gözlemciler Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da çok sayıda insan hakları ihlalleri yaşandığını, ifade ve konuşma özgürlüğünün olmadığını, mevcut işgal yönetimine karşı çıkanara karşı baskı ve takibat yapıldığını tespit ederek bunları raporlaştırdı. İşgalci Rus yönetimi bunlara rağmen uluslararası kamuoyunun tepkisinden çekinmeden Kırım Tatarlarına yönelik baskı ve zulümden vazgeçmiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.