SON DAKİKA
Hava Durumu

Klimkin’den Alman liberal lidere eleştiri

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, bazı politikacıların uluslararası hukuk ihlallerini görmezden gelmeye veya aklamaya çalıştığını ve böylece saldırganı teşvik ettiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Klimkin’den Alman liberal lidere eleştiri

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner’in Kırım’ın “uzun vadeli bir geçici durum olarak değerlendirilmesi gerektiği” ile ilgili açıklamasını eleştirdi.
 
Alman gazetecilere konuşan Pavlo Klimkin, “Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner gibi bazı politikacıların uluslararası hukukun açık ihlallerini görmezden gelmesi veya onları aklamaya çalışmasından dolayı çok endişe duyuyoruz. Böyle yaparak saldırganı suç işlemeye devam etmeye teşvik ediyo ve Putin’in suç ortaklarına dönüşüyorlar” diye kaydetti.



158189



Daha önce Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, Rusya ile diğer konularda ilerleme kaydetmek için Kırım’ın Rusya tarafından işgali konusunun bir süreliğine “dondurulması” gerektiğini savunmuştu. Christian Lindner, “Tabudan söz ederken, korkarım öncelikle Kırım’ı uzun vadeli geçici durum olarak değerlendirmek lazım. Rusya tarafından ilhak edilen Ukrayna’nın yarımadası etrafındaki meseleyi diğer alanlarda ilerleme kaydetmek için 'dondurmak' lazım” diye konuştu.
 
Christian Lindner’in ardından Almanya hükümetinin Rusya ile işbirliğinden sorumlu Yetkilisi Gernot Erler, “günümüzde en önemli meselenin Ukrayna’nın doğusundaki çatışmanın çözümü olduğunu, bundan sonra Kırım ile ilgili meselenin çözülebileceği” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.