SON DAKİKA
Hava Durumu

KOALİSYON PARLAMENTO BAŞKANI VE BAŞBAKANINI BİRLİKTE ONAYLAYACAK

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2006 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2006 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KOALİSYON PARLAMENTO BAŞKANI VE BAŞBAKANINI BİRLİKTE ONAYLAYACAK
Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada’yı zor gün bekliyor. “Naşa Ukraina”, Yuliya Timoşenko Bloğu (BYUT) ve Ukrayna Sosyalist Partisi başbakan olarak BYUT’lü Yuliya Timoşenko ve parlamento başkanı olarak Petr Poroşenko’yu (“Naşa Ukraina”) ikisini birden görevlerinde onaylama konusunu oylamaya sunmak isterken, Partiya Regionov (Bölgeler Partisi) ile Komünistler buna karşı çıkıyor.
Ortaya çıkan alışılmamış iki tayin için bir oylama usulü Yuliya Timoşenko Bloğu ve “Naşa Ukraina”nın birbirine karşı güvenmediği olarak yorumlanırken, Partiya Regionov ile Komünist Partisinden oluşan muhalefet bu oylamanın Verkhovna Rada Tüzüğünde öngörülen prosedürün ihlal edilmesine sebep olacağı gerekçesiyle buna karşı çıkıyor.
Partiya Regionov’un temsilcileri Salı günü Verkhovna Rada toplantı salonundaki kürsüyü kuşattı ve bloke etti, ablukasını da Ukrayna Cumhurbaşkanı parlamentoyu feshedinceye kadar devam ettirmeye niyetli olduklarını beyan ettiler.
Sosyalistler oylamanın Verkhovna Rada’da geçeceğini düşünürken, “Naşa Ukraina” temsilcileri çoğunluk toplantısının Ukrainskiy Dom’da (Ukrayna Sarayı) geçme olamağından bahsediyorlar. Bölgeler Partisi, koalisyonun parlamento tüzüğünde tarif edilen usulü uyarınca alınmayan bütün kararını tanımayacağına söz veriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.