SON DAKİKA
Hava Durumu

KOALİSYONCULAR PAKET OYLAMASINDAN VAZGEÇERSE “BÖLGE”CİLER ABLUKAYI KALDIRMAYA HAZIR

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2006 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2006 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KOALİSYONCULAR PAKET OYLAMASINDAN VAZGEÇERSE “BÖLGE”CİLER ABLUKAYI KALDIRMAYA HAZIR
Bölgeler Partisi lideri Viktor Yanukoviç, koalisyona giren politik güçlerinin başbakan ve parlamento başkanı tayinlerinin ayrı olarak yapmaya ve gizli oylama ile yapmaya razı ise, Bölgeler Partisi Milletvekilleri grubu üyeleri parlamento çalışmalarına izin verecekler ve ablukayı kaldıracaklarına söz veriyor.
Yanukoviç’in söylediğine göre, koalisyon üç aydır başbakan ve parlamento başkanı adaylarını görüşüyor, dolayısıyla da üzerinde anlaştıkları adayları oylamaya çıkartabilirler. Ancak bu oylama Verkhovna Rada Tüzüğüne uygun olmalıdır, yani gizli ve ayrı. Viktor Yanukoviç “Koalisyon temsilcilerin ablukayı kaldırılmasını istiyorlar, ancak başbakan ve parlamento başkanı birlikte tayini hakkındaki karar tasarısının gündemden çıkarmayı istemiyorlar” diyor.
Yanukoviç, Verkhovna Rada’daki abluka kaldırıldığında, Verkhovna Rada Tüzüğü ve Ukrayna Anayasasının ihlali kaçınılmaz olduğundan emin. Viktor Yanukoviç “Bölgeler Partisi parlamento başkanının seçilmesine karşı değil, Verkhovna Rada Tüzüğünün ihlaline karşıdır” diyor.
Bunun yanı sıra Yuliya Timoşenko Bloğu üyesi Ukrayna Milletvekili Aleksandr Turçinov, gazetecilere röportaj verdiğinde, Bölgeler Partisinin tüzük yada anayasa ihlali hakkındaki hiç argüman getirmediğini iddia ediyor.
Turçinov’a göre, Bölgeler Partisi Verkhovna Rada Başkanı ve Ukrayna Başbakanının tayin edilmemesini istiyor. Ayrıca, Turçinov, ülkedeki istikrarsızlıktan dolayı Bölgeler partisini sorumlu tutuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.