SON DAKİKA
Hava Durumu

Kocaeli'de Çeçen uyruklu vatandaş öldürüldü

Kocaeli’de Çeçenistan uyruklu Ruslan İsrapilov evinin önünde vurularak öldürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kocaeli'de Çeçen uyruklu vatandaş öldürüldü

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Çeçenistan uyruklu 46 yaşındaki Ruslan İsrapilov evinin önünde vurularak öldürüldü.

Olay, gece saatlerinde, Körfez İlimtepe Mahallesi Barışkent Sitesi'nde Çeçenlerin en yoğun yaşadığı bölgede meydana geldi. Çeçenistan uyruklu 3 çocuk babası Ruslan İsrapilov'un oturduğu binanın önüne gelen bir kişi, kapı ziline basıp konuşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine apartmanın kapısının önüne çıkan Ruslan İsrapilov'a kimliği belirsiz kişi, tabancasını çekip ateş etti. Göğsünden 4 kurşunla vurulan Ruslan İsrapilov olay yerinde hayatını kaybetti.

Jandarma ekipleri olay yerinde delil toplarken, Cumhuriyet Savcısı ise incelemede bulundu. Görgü tanıkları, olay yerinden 3 kişinin uzaklaştığını belirttiler. 4 yıl önce Çeçenistan'dan İstanbul'a daha sonra da Körfez İlçesi'ne taşınan Ruslan İsparilov'un makine mühendisi olduğu bir dönem Ruslara karşı savaştığı ve 4 yıl önce Türkiye'ye geldiği ve İzmit'te tarım aletleri üreten bir firmada çalıştığı öğrenildi.

Ruslan İsparilov'un öldürüldüğünü öğrenince olay yerine gelen arkadaşları Rus istihbaratını suçladı. Jandarma İsparilov'un öldürülmesiyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Bu olayla birlikte Türkiye'de öldürülen Çeçen sayısı 8'e çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.