SON DAKİKA
Hava Durumu

Kolluk kuvvetleri Ukrayna-Türkiye maçına hazır

Benzer düzeydeki uluslararası maçlar, 2014 yılında Ukrayna’da başlayan çatışmaların meydana geldiği bölgelere olan yakınlığı nedeniyle Harkiv’de 2012 yılından beri yapılmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kolluk kuvvetleri Ukrayna-Türkiye maçına hazır

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Sergey Yarovoy, Harkiv’de 2 Eylül günü yapılacak Ukrayna-Türkiye futbol maçı sırasında düzen ve güvenliğin sağlanması için gereken tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.





İçişleri Bakanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Harkiv’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yarovoy, Türk ve Ukraynalı taraftarları arasında daha önce küçük çaplı kavgalar yaşandığını kaydederek, bu nedenle Ulusal Polis, Milli Muhafızlar, Devlet Sınır Servisi, Olağanüstü Durumlar Servisinin, gerçekleştirdikleri tatbikatta tüm birimlerin duruma derhal tepki verebilmek amacıyla tüm birimlerin eylemlerini koordine ettiğini belirtti.





Harkiv’in benzer uluslararası toplu etkinlikleri gerçekleştirme tecrübesine sahip olduğunu söyleyen Yarovoy, ortak eylemlerin geliştirilmesinin, spor etkinliğinin tüm katılımcılarına yüksek düzeyde bir güvenlik sağlamaya katkıda bulunacağını ifade etti.



157132



Ukrayna Ulusal Polisi Başkan Yardımcısı Vyaçeslav Abroskin, karşılaşmaya hazırlık sırasında kolluk kuvvetleri görevlilerinin ülkenin doğusundaki durumu ve şehirde durumu istikrarsızlaştırma girişimlerinin olabileceğini gözönünde bulundurduğunu belirterek,  Harkiv’e patlayıcı maddeler ve tehlikeli cisimlerin sızdırılmasını önlemek amacıyla kontrol noktalarındaki denetimlerin arttırılacağını bildirdi.



Ukrayna Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Vadim Kostyuçenko, Ukrayna’nın doğusunda 2014 yılında başlayan çatışmaların yaşandığı bölgelere yakınlığı nedeniyle benzer karşılaşmaların şehirde 2012 yılından beri yapılmadığını ifade etti.



17 Ağustos günü havaalanı, tren garı ve stadyumu olmak üzere şehrin farklı noktalarında yapılan büyük çaplı tatbikata Harkiv İçişleri Milli Üniversitesinin 360 öğrenci ve subayı, 100 kurtarıcı, 280 milli muhafız ve 500 polis iştirak etti. Tatbikat sırasında, Ukraynalı ve Türk taraftarların olası provokasyonlarını önleme tedbirleri geliştirildi.







Resmi verilere göre Harkiv 2 bin 200 Türk taraftarını kabul edebilir, ancak bu sayının daha çok olması bekleniyor.





Türkiye A Milli Takımı Ukrayna ile Harkiv kentinde bulunan Metalist Stadı'nda mücadele edecek.



Zorlu maç, 2 Eylül Cumartesi günü yapılacak ve TSİ 21.45'te başlayacak.



158247



Türkiye ile Ukrayna arasında Konya'da yapılan ilk maç 2-2 sona ermişti. Türkiye ve Ukrayna'nın grupta 11'er puanı bulunuyor.



Daha önce, 2018 Dünya Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu’nda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, Ukrayna ile 2 Eylül’de Harkiv’de karşı karşıya geleceği maçta sıkı güvenlik önlemlerinin alınacağı duyurulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.