SON DAKİKA
Hava Durumu

Kovitidi: Toprak zaptı meselesi 'yapay' olarak oluşturuldu

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2014 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kovitidi: Toprak zaptı meselesi 'yapay' olarak oluşturuldu

Rus senatör Olga Kovitidi, toprak zaptı meselesinin Kırım Tatar halkının çıkarları göz önünde tutularak Rusya mevzuatı çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi üyesi Olga Kovitidi, 23 Nisan tarihinde Akmescit’te yapılan basın toplantısında “Bu sorun çözülmesi gerekiyor ancak iyice düşünülerek ve Kırım hükümeti tarafından ele alınacak eylemler çerçevesinde çözülmesi gerekiyor. Bu problemlerin de ele alınması, değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ama Kırım Tatar halkı zarar görmemeli. Biz Rusya mevzuatını yerine getirmeliyiz ve her şeyi ona göre düzenlemeliyiz ancak bununla birlikte Kırım Tatar halkına zarar gelmemesini sağlamalıyız” diye kaydetti.

Kırım’da toprak zaptı konusu yapay olarak oluşturulduğunu belirten Olga Kovitidi, “Bu konu yapay olarak oluşturuldu, eğer birileri 'gidin ve alın” demeseydi, insanlar toprakları zapt etmezdi. Toprak zapt edilmesine izin veren vicdansız politikacılar bundan sorumlu çünkü bu sorunu çözebilirlerdi” dedi.

“Kırım Tatarlarının referandumu desteklediği” için toprak zaptları sorunu çözüleceğinden emin olduğunu söyleyen Olga Kovitidi, “Kırım Tatarlarının referandumu desteklediği ve diyalog kurduğumuz için bu sorunu çözeceğiz. Referanduma katılan birçok Kırım Tatarı biliyorum, bugün onların hükümette, devlet organlarında görüyoruz ve bu Kırım halkının bir bütün olduğunu sergiliyor” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.