SON DAKİKA
Hava Durumu

Kozak saldırısının asıl nedeni ne olabilir?

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2012 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2012 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kozak saldırısının asıl nedeni ne olabilir?
Kırım Tatar Milli Meclisi Sekretarya Başkanı Zair Smedlayev, Akmescit'in Molodyojnoye mahallesinde gerçekleştirilen saldırının asıl nedeninin yasa dışı toprak ticareti ya da muhtar seçimleri olabileceğini iddia etti.

5 Aralık’ta QHA Basın Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Smedlayev, “Şimdi bu partili adaylar (Rus Birliği Partisi) muhtarlık koltuğunu elde etmeye çalışıyorlar ve kendi çıkarları için, yani iktidara geçmek ve daha sonra kalan toprakları ele geçirmek için, Kırım’daki barış ve huzuru feda etmeye hazırlar. Onlara karşı gereken önlemler alınmalı, çünkü onların emniyet organları ile birlikte yaptıkları keyfilik cezayı gerektiren suçtur” şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra Smedlayev, saldırıların toprak satışı ile alakalı ekonomik nedenlerle de yapılmış olabileceğini iddia ederek, “Ya da birileri, başka makamların başına geçerken, yeni toprak yasasının kabul edilmesinden önce gerginlik yaratmak istiyorlar. Yani birilerinin, toprak fiyatını düşürecek faaliyette bulunması gerekirdi. Gerginlik olursa Kırım’da gayrimenkul fiyatları da düşer” dedi.

30 Kasım'ı 1 Aralık'a bağlayan gece çoğunluğu Kozak olarak adlandırılan paramiliter teşkilatlara mensup yaklaşık 100 gençten oluşan bir grup, Akmescit'in Moskova yolu çıkışında bulunan Molodyojnoye mahallesinde Kırım Tatarlarının hak iddia ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın etmişti. Aynı gece Büyük Cuma Camisi inşa edileceği alanda bulunan bekçi kulübesine Molotov kokteylli saldırı düzenlenmişti.

Mavile Abkerimova, Elmas Kaplan
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.