SON DAKİKA
Hava Durumu

Kremlin, Kırım yönetiminin profesyonelliğinde şüphe etmeye başladı

Kırım yönetiminin çalışmaları, Rusya hükümetinin yöneticilerinde ciddi endişeler uyandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kremlin, Kırım yönetiminin profesyonelliğinde şüphe etmeye başladı

Rusya hükümeti, Kırım yönetiminin profesyonelliğinde şüphe etmeye başladı. Kırım Rus yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov’un bölgenin gelişmesi için finansman sağlanmadığını ileri süren açıklamasının bu şüphelerin oluşmasına neden olduğu ifade edildi.
 
Rusya’nın TASS haber ajansının bildirdiğine göre, Rusya Federasyonu’ndaki kaynak, “Aksyonov’un sansasyonel açıklamaları Bakanlar Kurulu üyelerinin şaşırttı” diye konuştu.
 
18 Eylül 2015 tarihinde federal bütçeden Kırım ve Sivastopol’e 2,77 milyar rublenin (39 milyon dolar) havale edildiğini ileri süren yetkili, “söz konusu bölgelerin yöneticileri tarafından gönderilen sübvansiyonlardan sadece 308 milyon rublelik (4,3 milyon dolar) kısım için sözleşme imzalandığını” belirtti.
 
Yetkili, “Bunun dışında finansman programında 2015 yılı için öngörülen paraların kullanılamaması nedeniyle Kırım yönetiminin teklifi üzerine finansmanın büyük bir kısmı (15,7 milyar ruble/221 milyon dolar) 2016 yılına devredildi” dedi.
 
Rusya yönetimindeki uzmanlar, “bölgesel yönetimin çalışmalarının profesyonelliği ve kalitesinin yönetimin ciddi endişelerine neden olduğunu” ifade etti.
 
Rusya hükümeti, “Bundan dolayı Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na daha Kasım ayının başında Programın yerine getirilmesi için 2015 yılında öngörülen bütçe ayrımlarının dondurulması nedeniyle, federal bütçeye getirilen zarar tutarını belirleme ve bölgedeki memurların cezalandırılması ile ilgili teklifleri sunma görevi verildi” dedi.
 
Kırım Rus yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov, 18 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, 2015 yılında Kırım’a Federal Kalkınma Programı çerçevesinde vadedilen finansmanın sağlanmadığını söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.