SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM binası açık artırmaya çıkarılacak

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 07:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM binası açık artırmaya çıkarılacak

Kırım Kültürel Mirası Koruma Komitesi’nin Kırım Vakfı’na karşı yaptığı mahkeme başvurusunda Vakfın mülkiyetindeki Akmescit, Şmidt sk. 2 adresinde bulunan Kırım Tatar Milli Meclisi binasının müsadere edilmesi ve ardından açık artırmaya çıkarılması talep edildi.

Kırım Vakfı Başkanı Riza Şevkiyev’in avukatı Avukat Cemil Temişev, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Duruşmanın ikinci bölümünde davacının Ticaret Mahkemesi’ne başvurusu incelendi. Karşı taraf, söz konusu binanın Kırım Vakfı’ndan müsadere edilmesi ve açık artırmaya çıkarılarak satılmasını talep etti” dedi.

Akmescit’in Kiev Bölge Mahkemesi’nin 18 Kasım tarihinde, Kırım Vakfı Müdürü Riza Şevkiyev’e 350 bin ruble, Kırım Vakfı’na ise 4,5 milyon ruble para cezası kestiği duruşmayı değerlendiren Cemil Temişev, böyle kararı kabul edilerek Kırım Vakfı’na para cezalarıyla baskı yapmak ardından ise tasfiye etmek istenildiği fikrini paylaştı.

Cemil Temişev, “Böyle bir kararların kabul edileceğini tahmin etmiştik, bunun bir siyasi sipariş olduğu söyleniyor ve gittikçe bunun bir gerçek olabileceğine ikna oluyorum… Mahkeme en büyük cezaya yakın bir karar kabul etti, yani önceden haber verilmedi, böyle bir davada Kırım Vakfı’nın para cezalarıyla bastırılmak ardından ise tasfiye edilmek isteği gibi nitelendiriyorum” diye kaydetti.

Ayrıca mahkemede ihlallerin yer aldığını belirten Temişev, “Kırım Vakfı’na karşı davanın incelendiği ikinci duruşmada, hakimin reddi talebinde bulunduk, çünkü aynı hakim her iki davayı inceliyordu ve bir davaya ilişkin kendi görüş açısını oluşturdu. Yasaya göre, hakimin ikinci davaya bakmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ticaret Mahkemesi’nin duruşmasının yapılacağı tarih hafta sonuna doğru belli olacağını belirten Temişev, duruşmada KTMM binasının Kırım Vakfı’ndan müsadere edilmesi konusu inceleneceğini kaydetti.

Akmescit’in Kiev Bölge Mahkemesi, 18 Kasım tarihinde yapılan duruşmada Kırım Vakfı Müdürü Riza Şevkiyev’e 350 bin ruble, Kırım Vakfı’na ise 4,5 milyon ruble para cezası kesti.

Riza Şevkiyev, yaptığı açıklamada, mahkeme kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde temyiz etmeyi planladığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.