SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, eylemleri neden destekliyor?

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2013 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, eylemleri neden destekliyor?

Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri Avrupa devletlerinin hukuk değerleri nedeniyle Ukrayna’nın Avrupa entegrasyonunu desteklediklerini bildirdiler.

Akmescit’te 6 Aralık tarihinde QHA Basın Merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal, “Kırım Tatar Milli Meclisi neden Euromeydan’ı ve Ukrayna’nın Avrupa entegrasyonu yolunu destekliyor? Maalesef bugün, ekonomik açıdan bunun yararlı olup olmayacağına ilişkin konuşmalar yapılıyor. Biz ise bu konuya başka taraftan yaklaşıyoruz, insan haklarının savunulması açısından…” dedi.

Kırım Tatarlarının çoğunun Euromeydan’ı sadece Akmescit’te değil Kiev’de de desteklediğini kaydeden Nariman Celal, “Avrupa’da insan haklarının en yüksek seviyede savunulduğunu biliyoruz. İnsan haklarının savunulmasında başvurduğumuz son merci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi olduğnu unutmayalım. Sadece bu görüş açısından hareket ederek Ukrayna’nın Avrupa entegrasyonu yoluna devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kırım Tatarlarının çoğu Avrupa entagrasyonundan yana. Çok sayıda yurttaşımız Euromeydan’ı desteklemek için Kiev’e gittiğini, Akmescit’te düzenlenen Euromeydan eylemlerine katıldığını biliyoruz” diye kaydetti.

Evelina İlyasova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.