SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM heyeti Kazan’ı ziyaret edecek

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2014 08:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2014 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM heyeti Kazan’ı ziyaret edecek

Kırım Tatar Milli Meclisi heyeti, ‘Kazan - Türk dünyasının başkenti’ faaliyetler çerçevesinde 25 – 28 Nisan tarihleri arasında Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan’ı ziyaret edecek.

Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi (Reskomnats) Başkanı Zaur Smirnov QHA’ya yaptığı açıklamada, “Büyük bir heyet gidecek. Bu sene Kazan, Türk Dünyasının başkenti. Bu statü altında yapılacak faaliyetler çerçevesinde Kırım Tatar Milli Meclisi heyeti de davet edildi. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov Kırım’a geldiği zaman bizi davet etmişti. Minnihanov, KTMM’nin yönetimi ve üyelerinin ilgili faaliyetlere katılması için resmi davette bulundu” dedi.

Tataristan heyetleri Mart ayında Kırım’a birkaç defa ziyaret gerçekleştirmişti. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Duma milletvekilleri ve din adamlarından oluşan heyetler Kırım Tatar Milli Meclisi yönetimi dahil olmak üzere Kırım’ın siyaset ve kültür alanında önde gelen kişilerle görüşmüştü. Minnihanov 29 Mart’ta yapılan Kırım Tatar Milli Kurultayı oturumuna katılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.