SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, İnsan Hakları Günü'nde ne isteyecek?

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2013 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2013 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, İnsan Hakları Günü'nde ne isteyecek?

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Kırım Tatar Milli Meclisi tarafından her yıl düzenlenen mitingde Kırım Tatar halkına haklarının iadesi yasası başta olmak üzere 3 talep gündeme getirilecek.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Zaur Smirnov, Akmescit’te 6 Aralık tarihinde QHA Basın Merkezinde yapılan basın toplantısında mitingde Ukrayna’da sosyal ve siyasi durum konusu dışında Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e gönderilecek bildiri ele alınacak.

Zaur Smirnov, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e Kırım Tatar halkının hakları iadesi ve Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümüne doğru Kırım Tatar haklarıyla ilgili Uluslararası Forum düzenlenmesi taleplerini sesleneceğiz. Tabii ki, Kırım Tatar Milli Meclisi’ne yasal statü verilmesi konusuna yeniden değineceğiz” dedi.

Zaur Smirnov, AGİT zirvesine ev sahipliği yapan Ukrayna’nın AGİT ile olan anlaşmalarının ayrılmaz bir kısmının yerel halklara haklarının sağlanması koşulu olduğunu kaydetti.

Kırım Tatar Milli Meclisi ve hükümet arasında planlanan diyalogun devam edeceğini kaydeden Zaur Smirnov, “Bildirilerimiz, Kırım Tatar Milli Meclisi ve hükümet arasında diyalogun devamı olacaktır. Hükümet tarafından diyalog, bu 3 konunun çözülmesi için adımlar atılmasından başlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal de, “Kırım Tatar Milli Meclisi 10 Aralık tarihinden itibaren Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümüne adanan etkinliklere başlıyor. 10 Aralık tarihinde itibaren Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümüne adanan toplu eylemler, sergi ve televizyon programları gibi faaliyetler düzenlenecek” dedi.


Kırım Tatar Milli Meclisinin desteği ile 10 Aralık tarihinde Akmescit’te Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla miting düzenlenecek.

Evelina İlyasova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.