SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, Kırım Anayasası taslağını eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, Kırım Anayasası taslağını eleştirdi

Yerel meclis temsilcileri ve 6. Dönem Kırım Tatar Milli Kurultayı delegelerinin de katılımıyla 10 Nisan tarihinde Akmescit’te Kırım Tatar Milli Meclisi’nin genişletilmiş toplantısı yapıldı.

“Kırım Cumhuriyeti Anayasa Tasarısına ilişkin” konu tartışıldığında Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri, Anayasa tasarısının hazırlık sürecinin toplumun katılımı sağlanmadan yapıldığı düşüncesini paylaştılar.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım’ın köklü halkı olarak Kırım Tatar halkının gelişimi ve korunmasını garanti eden hiçbir norm olmaması dolayısıyla Kırım Cumhuriyeti Anayasa tasarısının Kırım Tatarları için kabul edilmez olduğuna inandığını söyledi.

Refat Çubarov, “Eğer gerçekten de, yarımada sakinlerinin çıkarlarını dengeli oranda göz önüne alarak Kırım toplumunu geliştirmek istiyorsak yalanla değil Anayasa’ya başlamamız gerekiyor” diye kaydetti. Bununla birlikte Refat Çubarov, Kırım Cumhuriyeti Anayasa tasarısının aceleci şekilde hazırlandığını ve Kırım toplumu için faydalı olmayacağını belirtti.

Kırım Tatar sürgününün 70. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliklerine hazırlıklara ilişkin konular tartışılırken Refat Çubarov, hazırlık çalışmalarından sorumlu organizasyon komisyonunun bir sonraki KTMM toplantısında etkinlik planını sunacağını bildirdi.

Ayrıca toplantıda, 3 Mayıs 2014 tarihinde Bahçesaray yolu üzerinde Şeherizada Kültür Merkezi alanında yapılması planlanan Hıdırellez kutlamaları ele alındı. KTMM üyesi Emine Avamileva, Hıdırellez etkinlikleri hazırlığından komisyonun başkanı olarak atandı. Emine Avamileva, KTMM üyelerine Hıdırellez öncesi hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.