SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM, sivil toplum kuruluşu olarak kayıt olacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM, sivil toplum kuruluşu olarak kayıt olacak mı?

İşbirlikçi Kırım Tatarları tarafından kurulan Kırım Hareketi temsilcileri, Kırım Tatar halkının en yüksek temsil ve yürütme organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi’ni Rusya mevzuatı çerçevesinde sivil toplum kuruluşu olarak tescil etmek istiyor.

Kırım Hareketi Başkan Yardımcısı, Bahçesaray Belediye Şurası Başkanı Refat Derdarov, Akmescit’te yaptığı basın açıklamasında, “KTMM kesinlikle tescil olacak. Tescil olan ilk kuruluşlar arasında İnkişaf teşkilatımız var. Diğer partiler de tescil aşamasında bulunuyor. KTMM de yasal hale getirilecek” dedi.

Derdarov, KTMM’nin faaliyetine devam edeceğini, ancak halkın çıkarlarını temsil eden sivil toplum kuruluşunun, herhangi bir devlet organına başvuru yapması için tescilli olması gerektiğini söyledi.

Remzi İlyasov başkanlığındaki Kırım Hareketi, Kırım Tatar Milli Kurultayı’nda "Kırım" grubunu oluşturduğunu açıkladı. Refat Derdarov, ilgili grubun, Adalet, Milliy Halk, İnkişaf ve Kardaşlık-Karasu sivil toplum kuruluşlarını temsil eden 105 Kurultay delegesini birleştirdiğini ileri sürdü. Kırım grubu, 2015 yılının Nisan-Mayıs ayında Kırım Tatar Milli Kurultayı’nı toplamak istiyor.

Derdarov, Kurultay toplantısında delegelerin, ‘günümüzde faaliyeti nerdeyse dondurulmuş’ olduğunu iddia ettiği KTMM’nin çalışmasını değerlendirmesi gerektiğini savundu. Derdarov, “KTMM Başkanlık konusu da ele alınacak. Çünkü günümüzde Ukrayna’nın anakarasından Skype aracılığı ile KTMM’yi yönetmek kabul edilemez, çünkü KTMM Başkanı her zaman halkın yanından olmalı” diye konuştu.

KTMM üyesi İlmi Ümerov ise, Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve Kırım Hareketi Başkanı Remzi İlyasov’un, 100’den fazla Kurultay delegesinin, Nisan ayında Kurultay toplamaya hazır olduğuna dair sözlerini blöf olarak nitelendirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.