SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyesine tehdit mektubu

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2015 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyesine tehdit mektubu

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi, Kırım Vakfı Başkanı Riza Şevkiyev, mail adresine tehdit ve “ayrılıkçılık” için 25 yıl hapiste geçirme dilekleri içeren mektup aldı. 

Rusya’nın Samara şehrinde ikamet eden Kruglov Aleksandr Gennadiyeviç diye birisi tarafından imzalanan mektupta, Kırım Tatar halkının temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyet ilkeleri ve politikası karalandı ve tehditler yer aldı. 

Mektubu yazan kişinin Kırım’daki durumu takip ettiği, ayrıca Kırım Tatar sorununu takip ettiği ve KTMM’nin faaliyetleri ile ilgilendiğini gösteren mektupta, Kırım’ın ebediyen Rusya’nın olacağı ve “Rusya’nın yıkılacağını” ümit etmenin, “güneşin söneceğini” ümit etmeye benzediği belirtiliyor.

Mektup yazarı, Rusya devlet televizyonu Rossiya 1 kanalında Putin yanlısı propaganda içerikli haberleri sunan Dmitriy Kiselyov'u taklit ederek “Rusya’nın 15 dakika içinde hem ABD, hem Türkiye’yi hem tüm NATO ülkelerini nükleer küle dönüştürebileceğini” ifade etti. 

QHA’ya konuyla ilgili açıklama yapan Riza Şevkiyev, “E-mail aracılığıyla şahsi tehdidi ilk kez Kırım’da 2014 yılının Aralık ayında aldım. Moskovalı hukukçulardan geldiği belirtilen mektuplarda Kırım Vakfı’nın mücadele etmeyi durdurması ve mülkiyetinin yeni yönetimde olan soydaşlara devredilmesi “öneriliyordu”. Aksi takdirde Vakıf ve yönetimine dava açılacağı tahditleri yapıldı. Aynı zamanda Kırım’da bir arkadaşım aracılığıyla yeni yönetime sadık davranmam halde Kırım Vakfı’na 4 milyon ruble (63 bin dolar) tutarında para verileceği, daha sonra Vakfa daha çok para verileceğine ilişkin teklifler kendime iletildi” diye anlattı.

Söz konusu mektubun gizli servisler tarafından hazırlanıp gönderildiği kanaatinde olduğunu dile getiren Şevkiyev, “Bugünkü tehditle Rus gizli servisleri, Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kurultayı’nın faaliyetlerine son vermek için oldukça radikal projeyi (Samara fenomenu gibi) hayata geçiriyor olabilir. Şeref ve onurunu kaybetmeyen Kırım Tatar Milli Meclisi’nin birçok üyesi ve Kurultay delegesinin benzer mektup alacağını tahmin ediyorum” dedi.

Söz konusu tehditlere nasıl karşı çıkılabilir sorusuna cevaben Şevkiyev, mektuba cevap vermemek gerektiğini belirterek, “Ben düşüncesizce davrandım ve daha 25 yıl hapis tehdidi ve bana yiyecek paketi getirebileceği adresi kendisine bildirme teklifi aldım” diye belirtti.

Benzer mektupların hiç okunmaması gerektiğini söyleyen Şevkiyev, “Kişisel baskı yapmak için onlar geribildirime ihtiyaç duyuyorlar ve oradan baskı yapmak için yeni bilgiler alınıyor” dedi.

Benzer mektupların kendisini korkutmadığı ve benzer boş laflara zamanı olmadığını ifade eden Riza Şevkiyev, “Kırım Tatar halkının haklarının iade edilmesi ve kurtuluşu için şiddete dayanmayan mücadeleme güç ve imkanlarım çerçevesinde devam edeceğim” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.