SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuçma: Hükümetin KTMM ile diyalog kurması gerekiyor

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2013 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuçma: Hükümetin KTMM ile diyalog kurması gerekiyor

Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Cumhurbaşkanlığı Kırım Tatar Temsilcileri Kurulunu tamamen Kırım Tatar Milli Meclisi üyelerinden oluşturmasını doğru bir karar olduğunu savundu.

Mevcut Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kırım Tatar Temsilcileri Kurulunun sadece KTMM üyelerinden oluşturulmasına sona erdirerek çeşitli teşkilatların başkanlarını dahil etmişti.

Ukrayna’nın 2. Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 17 Eylül tarihinde Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesine yaptığı ziyareti sırasında, “O zaman kabul edilen karar tamamen doğruydu. Diğer kararın alınma nedeninin ne olduğunu bilmiyorum, ancak o zaman ben doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Hükümet Kırım Tatar Milli Meclisi ile diyalogu sürdürmeye devam etmesi gerekiyor. Diyalog sürekli şekilde sürdürülmesi gerekiyor çünkü diyalogsuz normal yaşam olmaz. En yüksek seviyede çözülmesi gereken konuların sayısı gereğinden fazla” dedi.

Leonid Kuçma ayrıca Kırım Tatarlarının yaşadığı sorunları konu alacak Uluslararası Forumun yapılmasını desteklediğini bildirdi.

Elvira Saranayeva

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.