SON DAKİKA
Hava Durumu

Kundakçılıkla suçlanan Alivapov’un tutukluluğu uzatıldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da otomobil kundaklamakla suçlanarak gözaltına alınan Muetdin Alivapov’un tutukluluk süresi uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kundakçılıkla suçlanan Alivapov’un tutukluluğu uzatıldı

Akmescit’in  (Simferopol) Kievskiy Bölge Mahkemesi, 4 Mayıs tarininde yapılan duruşmada, Ocak ayında Alupka’da tutuklanan ve araç kundaklama ile suçlanan Muetdin Alivapov’un tutukluluk süresini uzattı.

Muetdin Alivapov’un annesi tutukluluk süresinin 23 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını açıklayarak, “Oğlum tutuklu bulunduğu süre içinde, 23 Ocak’tan bugüne kadar, avukatın dilekçe vermesine rağmen daha bir kere bile sorgulanmadı. Hiçbir soruşturma yapılmadı, bu yüzden onun tutukluluk süresi uzatıldı” diye anlattı.

21 yaşındaki Muetdin Alivapov, Yalta’da otomobil kundaklama olaylarının şüphelisi olarak 23 Ocak tarihinde Alupka’da tutuklanmıştı. 25 Ocak’ta Yalta Şehir Mahkemesi hakkında 23 Mart’a kadar tutukluluk kararı aldı. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in bildirdiği gibi aynı zamanda şu an Ukrayna anakarasında bulunan ve Muetdin’in kardeşi olan Mustafa da davada şüpheli olarak yer alıyor. Celal, şüphelilerin ailesinin sosyal olarak aktif bir aile olduğunu ve kardeşlerin siyasi görüşleri nedeniyle takibata uğradıklarını ifade etmişti.

17 Mart tarihinde ise Kırım Rus yönetiminin mahkemesi tarafından Muetdin Alivapov’un tutukluluk süresi 9 Mayıs’a kadar uzatıldı.

27 Nisan tarihinde Muetdin Alivapov’un evinde arama yapıldı. Arama sırasında Alivapov’un kıyafet ve ayakkabıları müsadere edildiği bildirildi.

Öte yandan gözaltına alınan 43 yaşındaki Rusya Federasyonu vatandaşı (Çelyabinsk şehrinden) Kırım'daki araçları kundakladığını itiraf etti. Ancak Muetdin Alivapov tutuklu kalmaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.