SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurtulmuş: Kırım, mücadelenin adıdır

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurtulmuş: Kırım, mücadelenin adıdır

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara’da düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ne katıldı. Kurtulmuş "Bundan sonraki kongrenin yeniden Kırım topraklarında yapılmasını yeniden Akmescit, Bahçesaray’da yapılmasını Cenab-ı Allah nasip eder. Kırım Tatarlarının tarihinin dünyada ender acılar tarihi olduğunu herkes biliyor. Kırım tarihi, acının, baskının hem de aynı zamanda mücadelenin tarihidir. Kırım halkı, onurlarına ve haklarına sahip çıkarak devam etmiş, hiçbir zaman teröre, silaha ve kendisine zulmedenlere bulaşmamıştır" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Kırım Tatar halkı için hala bitmeyen bir sürgün devam ettiğini, hala sürgün şartları yaşayan Kırımlıların olduğunun bilindiğini ifade etti. Kırım Tatarlarının nice zorluklarla karşılaştığını belirten Kurtulmuş, zaman zaman bu milletin iyileşmesini sağlayan gelişmelerin olduğuna dikkati çekti.

"Irak’ta bir buçuk milyona yakın insanın ölmesine kimse ses çıkarmamış olabilir ama Ukrayna’dan bahsediyoruz" diyen Kurtulmuş, "Bu bölgede Kırım ilhak ediliyor, Ukrayna krizle karşı karşıya kalıyor. Dünya, beşten büyüktür. Dünyanın sorunlarının çözümü beşte ülkenin iki dudağı arasına bırakılamaz. Dünya sistemi, sorun çözmeden uzak bir şekilde siyaseti yönetemez. Dünya sisteminin barışçıl, müzakereye dayalı, çözmeye dayalı, dünya sisteminin yeni bir yapıya doğru yol alması kaçınılmazdır. Türkiye olarak, dünya sisteminin çözüm çözme yeteneğine sahip hale gelmesi için de fikirlerimizi söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kırım halkının hangi ihtiyacı varsa bu ihtiyacı gidermek için ellerinden gelen çabayı yapacaklarına işaret eden Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla Kırım halkının yanında olacaklarını ifade etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunduğunu belirterek, bugünlerde en ihtiyaç duyulan şeyin birlik ve beraberlik olduğuna dikkati çekti.

Toplantıya, TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.