SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurultayın Denetim Komisyonu Başkanı Özenbaş da sorgulandı

Ali Özenbaş, Kırım idari sınırında üç saat tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurultayın Denetim Komisyonu Başkanı Özenbaş da sorgulandı

Rus kolluk kuvvetleri, Ukrayna’nın ana kısmı ile Kırım arasındaki idari sınırda Kırım Tatar Milli Kurultayı Denetim Komisyonu Başkanı Ali Özenbaş’ı üç saat boyunca sorguladı ve şahsi eşyalarını kontrol etti.

Olay ile ilgili bilgi veren Özenbaş, idari sınırdan geçtiği zaman Rus kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındığını ve Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlisi gelene kadar bekletildiğini bildirdi.

Bir süre sonra yanına bir kişinin gelip kendisini sorguladığını anlatan Özenbaş, “Herhalde o adam, çok konuşmadığım ve onunla samimi olmadığım için küstü ve yeni bir eğlence arayışı ile çantamı açıp şahsi eşyalarımı göstermemi istedi. Buna cevaben ben, ondan kendini tanıtmasını istedim. Ayrıca, şahsi eşyaların muayenesinin gümrük çalışanlarının yetkisi dahilinde olduğunu söyledim. Gümrük çalışanlarının da kontrol noktasında bulunduğunu ve istemesi durumunda eşyalarıma bakabileceğini kaydettim. O adam ise kendini tanıtmayacağını ve benim ‘bu kadar akıllı olmam durumunda’ şahsi muayene yapacağını söyledi” diye bildirdi.

Özenbaş, ancak kolluk kuvvetleri tarafından yapılan eşya muayenesi ve pasaport ekspertizinden sonra serbest bırakıldı.

Konu ile ilgili QHA’ya demeç veren Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, “Bence, sınır eski yerine (Ukrayna'ya) dönmedikçe bu devam edecek. (Baskılara uğrayan) İnsanların sayısı da artacak. İnsanların listesi genişletilecek, hiç azalmayacak. Bu herkesi ilgilendiriyor. Ancak daha çok aktivistleri, gazetecileri, KTMM üyelerini ve belli etkinliklerde görünen insanları ilgilendiriyor. Tüm sınırlar eski haline dönmedikçe, Kırım ve Donbas geri verilmedikçe durum daha da vahim olacak” diye belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.