SON DAKİKA
Hava Durumu

KUŞNAREV: BU YÜZSÜZLÜĞE ALIŞIK DEĞİLİZ

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2006 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2006 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KUŞNAREV: BU YÜZSÜZLÜĞE ALIŞIK DEĞİLİZ
Ukrayna Milletvekili, Bölgeler Partisi üyeleri Milletvekilleri grup başkan yardımcısı Yevgeniy Kuşnarev, Verkhovna Rada toplantısını geçirmek için yeterli imzaların toplandığını açıkladı.
Kuşnarev’un bu açıklamaları, Bölgeler Partisinin resmi sitesinde yayınlandı.
Kuşnarev “Komunist Partisi üyeleri olan Milletvekilleri ile beraber, Ukrayna Verkhovna Rada’sının olağanüstü toplantının geçirilmesini isteyeceğiz. Bunun için gereken imza sayısı var. Olağanüstü toplantısının hemen geçirilmesini istiyoruz. Bu yarın yada Cuma günü yapılabilir” dedi.
Ayrıca Kuşnarev “Ukrayna Verkhovna Rada geçici yönetim kurulu toplantı yapmaya reddederse, Ukrayna halkı ve uluslararası topluma başvuracağız, Milletvekilleri toplantılarını organize edeceğiz, tutumumuzu kesinleştireceğiz ve çoğunluğu oluşturmaya çalışacağız” diye kaydetti.
Bugünkü Verkhovna Rada genel toplantısının ertelenmesini yorumlarken, Yevgeniy Kuşnarev “Müzakere komisyonunda, her Milletvekilleri grubunun kendi demecini verdikten sonra Verkhovna Rada toplantısının gündemi oluşturmaya anlaştık. Buna rağmen, geçici yönetim kurulu başkanı Katerinçuk, erteleme kararını oylamaya koydu. Böyle bir yüzsüzlüğe alışık değiliz. Ancak dersimizi çıkarttık. Artık, tutumumuz ve Ukrayna’nın problemini hafife alınmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Daha önce, 25 Mayıs’ta, Ukrayna Verkhovna Rada genel toplantısı Yuliya Timoşenko bloğu, “Naşa Ukraina” ve Ukrayna Sosyalist Partisi temsilcilerin inisiyatifi ile 7 Haziran 2006 tarihine kadar ertelendi.
Bugün de, yine aynı politik güçlerin isteği ile Ukrayna Vr genel toplantısı 14 Haziran’a kadar ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.