SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kuveyt Saddam rejimine, Ukrayna Putin rejimine maruz kaldı”

Ukrayna Enformasyon Politika Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kuveyt ve Ukrayna arasında birçok ortak noktanın olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kuveyt Saddam rejimine, Ukrayna Putin rejimine maruz kaldı”

Ukrayna Enformasyon Politika Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Kuveyt’te düzenlenen Arap Haber Ajansları Federasyonu (FANA) 44. Genel Kurulu çerçevesinde Kuveyt Dışişleri Bakanı’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Walid Alkhobaizi ile bir araya geldi.
 
Ukrayna Enformasyon Politika Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, 18 Ekim tarihinde gerçekleştirilen görüşme sırasında Emine Ceppar, “Günümüzde Ukrayna gibi Kuveyt de işgale maruz kalmıştı. Saddam rejimi de Putin rejimi gibi özel bağları ve tarihsel aitliği gerekçe göstererek diğer ülkelerin kendilerine bağlanması gerektiğini ileri sürdü. Ukrayna topraklarının işgali günümüzde de devam ediyor. Kırım, özgürlüğün olmadığı bir alana dönüştürüldü. Donbas’ta ise halen Ukraynalılar hayatını kaybediyor. Bir zamanlar Kuveyt’in ihtiyaç duyduğu gibi, biz de uluslararası desteğe ve yardıma ihtiyaç duyuyoruz, onlar olmadan işgalin üstesinden gelmek zor olur” şekilde konuştu.
 
Kuveyt’in, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kararı çerçevesinde Kırım’ın işgalini kınayan ülkelerden biri olduğunu belirten Kuveyt Dışişleri Bakanı’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Walid Alkhobaizi, “Bizim için ülkelerin toprak bütünlüğü ve ona saygı konusu, uluslararası ilişkilerde kilit bir ilkedir. Tarihimiz bunun kanıtıdır. Bundan dolayı Kırım’ın Ukrayna’ya aitliği, Ukrayna ile karşılıklı ilişkilerimizin hep temeli olacaktır” diye kaydetti.
 
Görüşme sırasında Emine Ceppar, Ukrayna’nın Donbas bölgesi ve Kırım’daki durum ile ilgili bilgi verdi. Ceppar, Kırım’ın Rusya tarafından işgali ile ilgili açık ve ortak tutumları için intikam olarak Kırım yarımadasının köklü halkı olan Kırım Tatarlarının, Müslümanların “aşırıcı” ve “terörist” olarak gösterilmeye çalışıldığını, Kırım Tatarlarının özyönetim organlarının yasaklandığını, cami, medrese ve Kırım Tatarlarının evlerinde aramalar yapıldığını, siyasi takibatlar gerçekleştirildiğini, siyasi güdümlü cinayetlerin işlendiği, insanların kaçırılarak onlara işkence yapıldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.