SON DAKİKA
Hava Durumu

Lavrov'dan "güvenli bölge" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de güvenli bölgeler kurulmasının bu ülkedeki ateşkesi güçlendirmek için önemli bir adım olacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lavrov'dan "güvenli bölge" açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Suriye’de güvenli bölgeler kurulmasının bu ülkedeki ateşkesi güçlendirmek için önemli bir adım olacağını belirtti.

Putin-Trump görüşmesine de değinen Lavrov önümüzdeki aylarda böyle bir görüşmeyle ilgili spesifik bir planlarının bulunmadığını açıkladının bu ülkedeki ateşkesi güçlendirmek için önemli bir adım olacağını belirtti.

‘ASTANA’DAKİ 4. TUR GÖRÜŞMELERİNİN BAŞARILI GEÇECEĞİNİ UMUYORUZ’

Öte yandan Lavrov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da dün başlayan Suriye barış görüşmelerinin 4. turunun başarılı geçeceğini umduklarını da söyledi.

Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü: “Astana’daki 4. tur görüşmelerinin özellikle ateşkes rejiminin pekiştirilmesi, ihlallere karşı yaptırım konusunda mekanizma oluşturulması ve mayın temizleme faaliyetleri yürütülmesi açısından başarılı geçeceğini umuyoruz.”

‘CENEVRE’DEKİ GÖRÜŞMELERE BU AY İÇİNDE DEVAM EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ’

Bu arada Lavrov, Cenevre’deki Suriye barış görüşmelerinin gelecek turunun bu ay içinde düzenlenmesini beklediklerini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.