SON DAKİKA
Hava Durumu

Lenur Temirov Olimpiyatlara uğurlandı (FOTO, VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2012 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2012 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lenur Temirov Olimpiyatlara uğurlandı (FOTO, VİDEO)
30. Londra Yaz Olimpiyatlarında Ukrayna’yı temsil edecek Kırım Tatar Grekoromen güreşçi Lenur Temirov (22), Simferopol Havalimanında düzenlenen törenle uğurlandı.

Londra’ya gitmek üzere Kiev’e giden sporcuyu uğurlama törenine 1972 Münih Yaz Olimpiyat Oyunları güreş şampiyonu Rüstem Kazakov, Kırım Kuşak Güreş Federasyonu Başkan Yardımcısı Seydamet Yahyayev, eski sporcular Selm Şerfedinov, Bahtiyar Enverov, Lenur Temirov’un antrenörü İsmet Saliyev, güreşçilere maddi yardım eden sponsorlar Rüstem Süleymanov, İlimdar Abkerimov katıldı.

Dini hocası İskender Memetov, Temirov için dua okudu. Rüstem Kazakov, genç sporcuya sağlık ve sabır diledi.

Lenur Temirov’a iki Kırım Tatar milli bayrağı hediye edildi. Bayraklardan bir tanesini veren Bizim Kırım Derneği mensubu Hasan Egiz, Lenur Temizrov’un halkın kahramanı olduğunu belirterek kendisine oyunlarda başarılar diledi.

Lenur Temirov, yolculuktan önce çok ciddi ve konsantre olmuş olarak görünüyordu. Yarışmadan önce kendisini iyi hissettiğini belirtti. Uğurlama töreninde bu kadar büyük desteği beklemediğini belirten sporcu, “Bugün çok sayıda insan gelip destek verdi. Bunu beklemiyordum. Beni uğurlayıp moral verdiklerinden dolayı gönlüm seviniyor.” dedi.

Lenur Temirov, “Turnuvada kendi gücüne güveniyor musun?” sorusuna şansın kendisine gülümsemesi durumunda galip gelmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Temirov, farklı turnuvalarda 100’den fazla madalya kazandığını söyledi. Sporcu, bugüne kadar kazandığı en önemli zaferlerin, 27-29 Nisan tarihleri arasında Çin’de yapılan ve kendisine Olimpiyatlara katılma hakkını veren uluslar arası turnuvada kazandığı galibiyet, büyüklerde kazandığı dünya şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği, 2010 kazandığı bronz madalya olduğunu dile getirdi.

Temirov, “Ben çocukluğumda kendisine Olimpiyat madalyası kazanması hedef koymuştum. Olimpiyat oyunlarını her zaman televizyondan seyrederdim. Olimpiyattaki atmosfer beni her zaman çekiyordu. Umarım, her şeyi başarırım, hayalim gerçek olacak ve Olimpiyat madalyasını kazanırım.” dedi.
Lenur Temirov, Olimpiyat Oyunları şampiyonu Rüstem Kazakov’un kendisine her türlü destek sağladığını belirterek “Rüstem Ağa kamplarda her türlü desteği veriyor, tavsiyelerde bulunuyor, tecrübesini paylaşıyor. Ondan çok iyi şeyler alıyorum. Çünkü bu insan hayatını güreşle geçirdi. Onun tavsiyeleri faydalı.” dedi.

Rüstem Kazakov, “Biz olimpiyatlara 4 yıl hazırladık. Onun antrenörü İsmet Saliyev, diğer antrenörler ona Sudak’ta yardım ettiler. Onun Olimpiyatlara katılması büyük mutluluk çünkü elemeler çok sert geçti, rekabet vardı ve o tüm rakiplerini yendi. Ben, Lenur’un çok iyi hazırlandığını düşünüyorum.”

“Ben Kırım’da doğan ve olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan sporcunun bir kahraman olduğunu düşünüyorum. Kendiniz biliyorsunuz, bir zamanlar çocuk doğurmak, çocuk yetiştirmek ve ev kurmak çok zordu. Buna rağmen insanlar çocuk doğururdu, ev kurardı bir de böyle bahadırı yetiştirdiler. Ben şöyle düşünüyorum. Eğer o kazanırsa, halk kahramanı olacak. Bundan daha büyük hiçbir şey yoktur. Tabii ki maddi rahatlık, daire, araba olacak, ama o şu anda bunu düşünmüyor, o şu anda kendi halkının yüzünü kara çıkartmaması gerektiğini düşünüyor.”

Lenur Temirov, 5 Ağustosta tartıdan geçecek, 6 Ağustosta 30. Yaz Olimpiyatlarında müsabakalara başlayacak.

Mavile Abkerimova, Dilaver Memecanov, Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.