SON DAKİKA
Hava Durumu

Lindner, Kırım’ın işgaline karşı ama Rusya ile diyalogdan yana

Almanya Başbakanlığı görevi için Angela Merkel’in rakiplerinden Christian Lindner yine Kırım ile ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lindner, Kırım’ın işgaline karşı ama Rusya ile diyalogdan yana

Daha önce Kırım’ın Rusya tarafından işgali konusunun bir süreliğine “dondurulması” gerektiğini savunan Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, bu kez Kırım’ın işgalinin kabul edilmesine karşı olduğunu ama bununla birlikte başka konularda Kremlin ile diyalog kurulması gerektiğini ifade etti.
 
Deutsche Welle gazetecisine konuşan Christian Lindner, Kırım’ın Rusya tarafından yasa dışı işgalini kabul etmeyerek meselenin “dondurulması” gerektiğini söyledi.
 
Lindner, “Kırım’ın işgali, uluslararası hukukun ihlalidir. İşgali kabul etmiyoruz. Yaptırımlar yürürlükte kalıyor” dedi



158220



Öte yandan Alman gerginliği düşürme politikası geleneğine” dönme teklifinde bulunan Lindner, “Yine de durumun tırmanması ve silahların arttırılmasının durdurulup durdurulamayacağı, Rusya’nın mevcut politikasını değiştirmeye hazır olup olmadığı kontrol edilmeli” ifadesini kullandı. Christian Lindner, benzer hazırlık olması halinde Kremlin’in bu hazırlığı “zor Kırım meselesinde” göstermeyeceği tahmininde bulundu.



Bu bağlamda Berlin’in Moskova’ya başka konularda görüşmeler teklif etmesi gerektiği kanaatinde olduğunu paylaşan Lindner, “Rusya çıkmazdan çıkmak istemiyorsa yürürlükteki yaptırımlar sertleştirilmeli. Rusya bize doğru adım atarsa, yavaş yavaş yaptırımlar gevşetilebilir. Belki bir zaman durumun gerginliği o kadar azalır, Kırım’dan söz etmek mümkün olur” diye devam etti.
 
Daha önce Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, Rusya ile diğer konularda ilerleme kaydetmek için Kırım’ın Rusya tarafından işgali konusunun bir süreliğine “dondurulması” gerektiğini savunmuştu. Christian Lindner, “Tabudan söz ederken, korkarım öncelikle Kırım’ı uzun vadeli geçici durum olarak değerlendirmek lazım. Rusya tarafından ilhak edilen Ukrayna’nın yarımadası etrafındaki meseleyi diğer alanlarda ilerleme kaydetmek için 'dondurmak' lazım” diye konuştu.
 
Alman politikacının ilgili açıklamasını yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Christian Lindner’in açıklamasını eleştirdi. Klimkin, “Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner gibi bazı politikacıların uluslararası hukukun açık ihlallerini görmezden gelmesi veya onları aklamaya çalışmasından dolayı çok endişe duyuyoruz. Böyle yaparak saldırganı suç işlemeye devam etmeye teşvik ediyor ve Putin’in suç ortaklarına dönüşüyorlar” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.