SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvanya, Abhazya ve Güney Osetya'yı tanımayacak

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2010 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2010 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvanya, Abhazya ve Güney Osetya'yı tanımayacak
     Litvanya Dışişleri Bakanı Audronius Azubalis, resmi ziyaret için bulunduğu Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de, Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ile Güney Osetya'yı tanımayacaklarını bildirdi.
     Temasları kapsamında Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze ile bir araya gelen Azubalis, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Gürcistan'ın işgal altındaki toprakları üzerinde kurulan devletlerin bağımsızlığını tanımayacaklarını ve bu tutumlarının değişmeyeceğini" söyledi.
     İkili ilişkilere de değinen Azubalis, "Litvanya, Gürcistan'ın gerçek dostudur. Bu doğrultuda ilişkilerimizi daha da derinleştirmek niyetindeyiz" diye konuştu.
     Audronius Azubalis, Vaşadze ile Gürcistan'daki son gelişmelerin yanı sıra Abhazya ile Güney Osetya meselesini de ele alıklarını kaydetti.
     Vaşadze de stratejik ortaklık sözleşmesi kapsamında Litvanya ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir işbirliği platformunun oluşturulacağını ve burada üç ayrı komisyonun faaliyet göstereceğini bildirdi.
     Grigol Vaşadze, söz konusu komisyonların, Gürcistan ile Litvanya arasındaki ilişkilerin derinleşmesi, NATO ve Avrupa Birliği'ne entegrasyon yönünde faaliyette bulunacaklarını kaydetti.
     Vaşadze, Rusya'nın başkenti Moskova'da metroya düzenlenen saldırılara da değinerek, Gürcistan'ın her zaman teröre karşı çıktığını söyledi ve saldırıların sorumlularının bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını ümit ettiklerini bildirdi.
     Vaşadze ile Azubalis, bugünkü saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
     Temasları kapsamında Gürcistan Parlamentosu Başkanı David Bakradze ile de bir araya gelen Azubalis, Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini kaydetti.
     Bakradze ise Litvanya'nın, Gürcistan'ın stratejik ortağı olduğunu belirterek, Azubalis'in ziyaretinin kendileri için büyük önem taşıdığını bildirdi.
     Gürcistan ziyareti çerçevesinde Gori bölgesini ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Azubalis'in yarın temaslarını tamamlayarak Tiflis'den ayrılması bekleniyor.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.