SON DAKİKA
Hava Durumu

Litvin: ''226 imza toplandıktan sonra koalisyonun kurulduğunu ilan edeceğim''

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2010 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2010 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Litvin: ''226 imza toplandıktan sonra koalisyonun kurulduğunu ilan edeceğim''
Ukrayna Verhovna Radası (Ukrayna Parlamentosu) Başkanı Vladimir Litvin, 3 Martta Ukrayna Televizyonunda yaptığı açıklamada parlamentoda yeni koalisyonun kurulduğunu tasdikleyen 226 imza toplandıktan sonra yeni koalisyonun kurulduğunu ilan edeceğini bildirdi. 
Vladimir Litvin, 2 Martta Bizim Ukrayna Halk Özsavunması (NUNS), Yuliya Timoşenko Bloku (BYuT) ve Litvin Blokundan oluşan üçlü koalisyonun düştüğünü ilan etmişti.
Litvin, “Koalisyon olarak adlandırma sorumluluğunu üzerine almaya hazır olduklarını tasdikleyen 226 imza yarın toplansa, ben ilgili beyanı (koalisyonun kurulduğu ilanı) yaparım” dedi.
Litvin, Bölgeler Partisinin 3 Martta parlamentoya sunduğu ve koalisyonun milletvekilleri tarafından kurulabileceğini öngören yönetmelikte değişiklikleri öngören yasa tasarısını yorumlarken “Bizde (Ukrayna Parlamentosunda) koalisyonu ancak parti grupları kurar. Bağımsız milletvekilleri var, ancak onların sayısı az” dedi.
Ukrayna Parlamentosunda yeni koalisyon kurmak isteyen Bölgeler Partisi şu anda parlamentoda 172 koltuğa sahip. Bölgeler Partisinin kuracağı koalisyona grimek isteyen Komünist Partisi grubu, 27 koltuğa sahip. Bölgeler Partisi, parlamentoda 20 koltuklu Litvin Bloku ve toplam sayısı 4 olan bağımsız milletvekilleriyle birlikte bile koalisyon için gerekli 226 oyu bulamaz.
Osman Bayramaliyev



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.