SON DAKİKA
Hava Durumu

Lugansk’ta ayrlıkçılar kamu binalarını işgal etti

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2014 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2014 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lugansk’ta ayrlıkçılar kamu binalarını işgal etti

Ukrayna’nın doğusundaki bulunan Lugansk şehrinde Rusya yanlıları ayrılıkçılar önemli kamu binalarını işgal etti.

Lugansk'ta bir gün içinde Valilik ve savcılık binaları ile televizyon merkezi saldırıya uğrayıp silahlı Rusya yanlılarınca işgal edildi. Sayıları 2000 civarındaki gruplar, polis merkezini de abluka altına aldı. İşgal sırasında Rusya yanlısı ayrılıkçılar hiçbir direnişle karşılaşmadığı bildirildi. Binalarda Rusya bayrağı asan ayrılıkçılar 'Referandum' ve 'Rusya' sloganları attı. Saldırı sırasında söz konusu binaların kapı ve pencereleri kırıldı.

Ukrayna'nın doğusunda federal bir yapı kurulması için referandum talep eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Nisan başından beri bölgedeki en az 10 Kent ve ilçede kamu binalarını işgal altında tutuyor. Bu yerlerdeki saldırı ve işgal eylemleri sırasında silahlı, maskeli ve üniformalı bu kişilerin hiçbir direnişle karşılaşmaması dikkati çekiyor. Olaylarda polisin kimi zaman sadece "izlemekle" yetinmesi birçok kişinin tepkisini çekiyor.

Olaylarda "hiçbir şey yapmamakla suçlanan" polislere bir eleştiri de Ukrayna Cumhurbaşkanı Vekili Aleksandr Turçinov'dan geldi. Aleksandr Turçinov, Rusya yanlılarının birçok kentte kamu binalarını ele geçirirken polisin hiçbir şey yapmadığını belirterek, olayların güvenlik güçlerinin "iradesizliğini, eylemsizliğini ve hatta bazı durumlarda ihanetini" gösterdiğini vurgulamıştı.

Turçinov, "Kabul etmek zor ama bu, bir gerçek. Doğudaki güvenlik güçlerinin büyük çoğunluğu vatandaşlarımızı koruma görevini yerine getiremedi" demişti. Turçinov, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede operasyonu sırasında yetersiz kalmasının ana sebeplerinden birinin bu olduğunu savunmuş, polis ve diğer güvenlik kurumlarının çeşitli birimlerinin yeniden yapılandırılacağını belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.