SON DAKİKA
Hava Durumu

Lutsenko: 'Çetelerle bağlantılı Mogilyov’a İçişleri Bakanlığında yer yok'

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2010 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2010 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lutsenko: 'Çetelerle bağlantılı Mogilyov’a İçişleri Bakanlığında yer yok'
Eski İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko, Ukrayna İçişleri Bakanlığına atanan Anatoliy Mogilyov’u sert bir şekilde eleştirdi. 
12 Mart’ta QHA muhabirine telefonda konuşan Lutsenko, “Kırımlı kriminal çetelerin yardımcısı olan Mogilyov’un, dürüst polis memurlarını yönetme hakkı yoktur” dedi.
“Bunun dışında Mogilyov herhangi saçma ve yasadışı emri yerine getirecek kadar küçücük bir erdir. Bölgeler Partisi’nin utanmazca ve saçma emirlerinin yerine getirildiği Ay Petri olayları bunu açıkça gösteriyor” şeklinde konuşan Lutsenko, aynı zamanda geçtiğimiz hafta Ukrayna İçişleri Bakanlığı yönetimi ile veda görüşmesi yaptığını, görüşmede tüm bölge emniyet müdürlerinin oy birliği ile Bölgeler Partisi yönetimi altında çalışmak istemediklerini dile getirdiklerini açıkladı.
Lutsenko, “Bizler, insanlara saygı gösterildiği ve haydutlar lehine çalışmaya mecbur edilmediği başka bir atmosferde çalışmaya alıştık. Yarema’nın (Kiev Emniyet Müdürü Vitaliy Yarema) yanı sıra tüm bölge emniyet müdürleri istifa etmeye hazırlar. Bu, onların şahsi kararları, Bölgeler Partisinden gelen bir talep değil” dedi.
Vitaliy Yarema, 12 Mart’ta Bölgeler Partisinin yönetimi altında çalışmak istemediğini öne sürerek görevinden istifa etmişti.
Anatoliy Mogilyov, Ukrayna Parlamentosunun 11 Mart’ta aldığı kararla Ukrayna İçişleri Bakanı görevine atanmıştı.

Kim Nikolayev – Rıdvan Calilov


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.