SON DAKİKA
Hava Durumu

Lutsenko: ''Timoşenko’yu dilencilikle suçlayan Bölgeler Partisi aynısını yapıyor''

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2010 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2010 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lutsenko: ''Timoşenko’yu dilencilikle suçlayan Bölgeler Partisi aynısını yapıyor''
Eski Ukrayna İçişleri Bakanı Yuriy Lutsenko, yeni hükümetin uluslararası finans kuruluşlarından kredi arayışına başladığını ve bu ay içerisinde vergileri %20 oranında arttırma yoluna başvuracağını iddia etti.
21Mart’ta Ukrayna’nın 5. Televizyonuna konuşan Lutsenko, “Bugün Devlet Vergi İdaresinin (Başbakan) Azarov’un geliştirdiği bu aydan itibaren vergileri %20 oranında arttırma planları var” diyerek, bu artış oranının 3,2 milyar grivnaya (402 milyon Amerikan Doları) tekabül ettiğini belirtti.
 Aynı zamanda Bölgeler Partisinin eski Başbakan Yuliya Timoşenko’yu “acımasızca” eleştirmesine rağmen aynı şekilde Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) kredi alma olanaklarını değerlendirdiğine dikkat çeken Lutsenko, “Daha önce Timoşenko’yu dilencilikle suçlayanların bir hamleleri daha Uluslararası Para Fonu ve değer kuruluşlardan dış borç almak olacak. Bugün onların hükümeti, “Bize 5 milyar dolar verin” diyor”  şeklinde konuştu.
Günümüzde kabul edilmesi mümkün olmayan Ukrayna’nın doğal gaz nakil sisteminin satışı ile ilgili söylentilerin dolaşmaya başladığını vurgulayan Lutsenko, “Gaz boru hattının satışı, Ukrayna’nın bağımsızlığını satmakla kıyaslanabilir” dedi.
Ukrayna Başbakanı Ekonomiden Sorumlu Birinci Yardımcısı Sergey Tigipko, IMF ile işbirliğinin Ukrayna için Rusya veya diğer ülkelerden alınabilecek kredilerden çok daha önemli olduğunu açıklamıştı.
IMF misyonu, Ukrayna hükümetinin teklifi işbirliği olanaklarını görüşmek üzere 24 Mart’ta Kiev’e gelecek.
Rıdvan Calilov

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.