SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron’dan AB’ye Frexit tehdidi

Fransa Cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği’nin işlevinin günümüzdeki gibi devam etmesinin hainlik olarak kabul edilebileceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2017 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macron’dan AB’ye Frexit tehdidi

Fransa'da 7 Mayıs Pazar günü ikinci turu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorisi olan Emmanuel Macron, Avrupa Birliği’nin ya reformları gerçekleştirmesi gerektiğini, ya da Frexit perspektifi ile karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.
 
Emmanuel Macron, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Ben Avrupa yanlısı bir politikacıyım. Seçimler sırasında, bunun Fransızlar için çok önemli olduğunu düşündüğümü belirttim. Ülkemizin küreselleşme sürecindeki yeri için Avrupa fikrini ve Avrupa politikasını düzenli olarak savundum” dedi.
 
Macron, “Bununla birlikte durumu dikkate almalıyız, insanları dinlemeliyiz, onların öfkeli olduğunu ve beklemek istemediğini dikkate almalıyız. Avrupa Birliği’nin çalışmalarında dengesizliğin devam etmesi kabul edilemez. Bundan dolayı yetkimin Avrupa Birliği’ndeki reformları ve bizim Avrupa projemizi de kapsadığını düşünüyorum” şeklinde devam etti.



153214



Avrupa Birliği’nin günümüzdeki gibi işlemeye devam etmesine izin vermesi halinde bunun hainlik olarak kabul edilebileceğini ifade eden Macron, “Bunu istemiyorum, çünkü ertesi gün Frexit veya tekrar “Ulusal Cephe” olacaktır” diye kaydetti.
 
Daha önce Fransa’da cumhurbaşkanlık yarışının ikinci turuna geçen aday aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen, İngiltere'den sonra Fransa'nın da Avrupa Birliği'nden (AB) dostça ayrılması gerektiğini söylemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.