SON DAKİKA
Hava Durumu

Macron: "Diktatör Putin’in emirlerine boyun eğmeyeceğim”

Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron, Le Pen’in aksine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e boyun eğmeyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macron: "Diktatör Putin’in emirlerine boyun eğmeyeceğim”

Fransa'da 7 mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adaylar Marine Le Pen ile Emmanuel Macron dün gece devlet televizyonun 1'inci ve 2'inci kanallarında karşı karşıya geldi.



Adaylar karşılıklı söz düellosunda işsizlik, ekonomi, terör, eğitim, hukuk, vergi, emeklilik, AB, uluslararası siyaset konuları üzerinde soruları cevapladı.



Emmanuel Macron yaptığı konuşma sırasında Ukrayna’nın doğusunda süren çatışmaların gerginliğini azaltmak gerektiğini kaydederken, “Ben diktatör Putin’in emirlerine boyun eğmeyeceğim, işte bu Le Pen’den olan farkım” ifadeleri kullandı.



Ayrıca Macron, Rusya’yla Donbas ve Suriye’deki savaşları ele alan müzakereleri düzenleme çağrısında bulundu.



153927



Bilindiği gibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Avrupa Birliği karşıtı açıklamalarıyla bilinen Le Pen'in küresel siyasetteki en önemli destekçisi konumunda. Öte yandan Marine Le Pen, Rusya'nın Kırım'ı işgaliyle ilgili olarak tepki çeken “Kırım’ın yasa dışı olarak işgal edildiğini düşünmüyorum: referandum yapıldı, Kırım sakinleri Rusya’ya bağlanmak için oy kullandı. Söz konusu referandumdan şüphe duymak için bir neden göremiyorum.” açıklamalarında bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.