SON DAKİKA
Hava Durumu

Mahkeme Timoşenko’nun itirazı kabul etmedi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2012 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2012 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mahkeme Timoşenko’nun itirazı kabul etmedi
Medeni ve ceza davalarına bakan Ukrayna Yüksek İhtisas Mahkemesi Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko’nun gaz davasına ilişkin Kiev Peçersk Mahkemesinin ve Kiev Temyiz Mahkemesinin vermiş olduğu kararlarını hukuka uygun bulup onayladı.

Böylece, Ukrayna Yüksek İhtisas Mahkemesi Timoşenko’nun Kiev Peçersk Mahkemesinin ve Kiev Temyiz Mahkemesinin kararlarını hukuka aykırı olduğu iddiasıyla yaptığı başvuruyu reddetmiş oldu.

2011 yılının Ekim ayında Yuliya Timoşenko 2009 yılında Ukrayna-Rusya gaz anlaşmasını imzalarken yetkilerini istismar ettiği gerekçesiyle geçen yıl 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kiev Temyiz mahkemesi, Kiev Peçersk Mahkemesinin vermiş olduğu bu kararı onaylamıştı. Bunun üzerine Timoşenko Medeni ve Ceza davalarına bakan Ukrayna Yüksek İhtisas Mahkemesi’ne başvurdu.

Timoşenko 2011 yılının Aralık ayının sonundan beri Harkiv Cezaevinde bulunuyordu. Fakat Timoşenko’ya karşı uygulanan kaba kuvvet dolayısıyla ve bunu protesto etmek için açlık grevine başlaması nedeniyle eski başbakanın sağlık durumu kötüleştiği için Timoşenko 9 Mayıs’ta Harkiv Ukrzaliznıtsya Hastanesine getirilmişti.

Sevil Ablayeva
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.