SON DAKİKA
Hava Durumu

Mariupol'e 50 milyon dolarlık Türk yatırımı

Ukrayna’nın Mariupol şehrinde 2018 yılında asansör, LED ampuller, otomobil parçaları, plastik parçalar üreten 8 fabrika açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mariupol'e 50 milyon dolarlık Türk yatırımı

Türk yatırımcılar, Ukrayna’nın Mariupol şehrinde 2018 yılında asansör, LED ampuller, otomobil parçaları, plastik parçalar üreten 8 fabrika açacak.

Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, 12 Ekim’de Türk şirketlerinin temsilcisi ve Rayrel şirketinin yöneticisi İsmail Hacıoğlu ile yeni yatırımlara ve bin beş yüz çalışma yerinin oluşturulmasına yol açan anlaşma imzaladı.

Mariupol şehrini rastgele seçmediğini belirten İsmail Hacıoğlu, MRPL.CITY ‘ye yaptığı açıklamada, “Ben Mariupol’de 17 yıldır yaşıyorum, 16 yıldır bizim şirket Ukrayna’da iş yapmaktadır. Jitomir bölgesinde kendi fabrikam var, orada da işimi genişletebilirdim, ama özellikle burada üretim yapmak istiyorum. Ürettiğimiz ürünleri Ukrayna üzerinden Avrupa ülkelerine tedarik etmeyi planlıyoruz. Yerel alıcılar için en düşük fiyatlarla satış yapılacak. Ayrıca, şehrin çok katlı binalarında asansörleri değiştireceğiz ” şeklinde konuştu.

Hacıoğlu’nun söylediğine göre, fabrikaların inşaatına 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Ayrıca fabrikaların atıksız üretim yapacağını belirten Hacıoğlu, şehre ekolojik zarar verilmeyeceğine işaret etti.

Öte yandan Mariupol Belediye Başkanı, Hacıoğlu’nun fabrika açmak için 15 yıldır izin almaya çalıştığını anlatırken, “Bir düşünün, 15 yıldır Mariupol’de iş kurmaya çalışıyor, ama böyle bir olanağı yoktu. Biz ise yarım sene içinde sorunları çözdük, bu süre bile bana çok uzun geldi. Bu anlaşmayı imzalayarak, şehrin yatırımcılar için cazip hale getirmenin, geliştirmenin önemli olduğunu göstermek istiyoruz. Gençlerin geleceğinden emin olmasını ve hayatlarını Mariupol’de kurmalarını istiyoruz” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.