SON DAKİKA
Hava Durumu

McCain: AB, Rus enerjisine bağlı olduğu sürece hiçbir şey yapmaz

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
McCain: AB, Rus enerjisine bağlı olduğu sürece hiçbir şey yapmaz

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı, Cumhuriyetçi senatör John McCain, Avrupa Birliği'nin Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırıya karşı koymak için elinden gelen her şeyi yapmadığını ve bu durumun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i daha çok teşvik ettiğini söyledi.

McCain, “Avrupalıların, Rus enerji kaynaklarına bağlı olduğu sürece hiçbir şey yapmayacağını herkes anlamıştır. Amerika yönetimi ise ortada yoktur. Bence, bu gerçeği kabul etmeliyiz. Ben Münih’te iken Almanya Başbakanı, Doğu Almanya ile karşılaştırmaya ilişkin bir şey söyledi. Ama bu saçmalık. Doğu Almanya, Soğuk Savaş zamanında idi” dedi.

Son 70 yılda ilk kez Almanya Başbakanı ve Fransa Cumhurbaşkanı’nın, Avrupa ülkesinin bölünmesini desteklediğini görmek mümkün olduğunu belirten McCain, “Bu olay, Çin ve yakın doğu ülkeleri gibi diğer dünya oyuncularını da teşvik etti. Bu durum, Vladimir Putin’i daha büyük maceracılığına itebilecek tehlikeli olay haline geldi“ diye konuştu.

ABD’nin Ukrayna’ya silah vermesi gerektiğini ancak Barack Obama’nın buna hala karar veremediğini tekrar hatırlatan McCain, “Ukraynalılar bağımsızlık ve özgürlük için mücadele etmek istiyorsa, ABD neden bu amaca ulaşmak için onlara imkan vermesin? ABD, tarih boyunca özgürlük için savaşan halklara yardım ediyordu. Devlet Başkanımız ise bu yaklaşımı bozdu” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.